BARÇA
Esports 08/07/2011

La directiva rectifica amb algunes de les seccions amateurs

Marcel Sanromà
1 min
La secció de beisbol no s'ha salvat i desapareix.

BARCELONA.La directiva del Barça va anunciar ahir en un comunicat oficial que les seccions de rugbi, hoquei gel, hoquei herba, atletisme i patinatge artístic rebran, finalment, una retallada menys dràstica de la que inicialment estava prevista.

Si bé en un principi s'havia anunciat que haurien de baixar de categoria per competir només en àmbit català, la decisió final els permet competir en la mateixa en què ho feien fins ara. O allà on s'havien guanyat fer-ho, com és el cas de l'hoquei herba, que aquest any ha aconseguit l'ascens a la màxima categoria. Això sí, amb una retallada de pressupost significativa.

Però és diferent el cas del voleibol, el bàsquet en cadira de rodes i el beisbol. Els dos primers sí que baixaran una categoria, i en el cas del beisbol es fa definitiu el tancament de la secció. Aquest cop arriba justament l'any que l'equip ha aconseguit el títol de Lliga, 50 anys després de l'última vegada.

La marxa enrere parcial, segons va explicar la junta, ha estat possible gràcies a la predisposició que els responsables de les seccions han mostrat per fer un reajustament de pressupost a la baixa en les reunions que han maningut amb el club. A més a més, formalment les seccions en qüestió, que fins ara eren no professionals, es coneixeran com a amateurs. Una decisió presa per explicitar que a partir d'ara cap dels seus esportistes cobrarà per jugar.

En el comunicat, el Barça també explica la seva voluntat de potenciar el caràcter formatiu de les seccions amateurs i de respectar les característiques de cada secció. Per exemple, en el cas de l'atletisme, com que és un esport individual, les retallades s'aplicaran a mesura que s'analitzin els casos.

stats