Curses
Esports 27/11/2020

Kilian Jornet abandona el repte #KilianPhantasm24h

L'objectiu era completar 303,5 quilòmetres en 24 hores

1 min

BarcelonaKilian Jornet s'ha vist obligat a abandonar el repte de córrer durant 24 hores en una pista d'atletisme. L'objectiu era sumar el màxim de quilòmetres. La distància més llarga registrada fins ara va ser establerta el 1997 per Yiannis Kouros, que va completar 303,5 quilòmetres en un dia.

Quan feia 10 hores que corria, el català ha necessitat estirar-se al terra durant uns minuts, però després ha reprès la marxa. A cap de pocs minuts ha decidit posar punt final a la temptativa. Jornet ha completat 337 voltes a la pista i ha recorregut una distància de 134 quilòmetres a una mitjana de 4:35 minuts per quilòmetre.

La resta de participants han seguit fent voltes a la pista d'atletisme. De fet, Sebastian Conrad ha batut el rècord de Noruega de 12 hores.

Un dels principals problemes logístics era el temps. La pista s'ha despertat coberta de neu i gel i els operaris han hagut de netejar els dos carrils interiors. El repte s'ha fet en una pista de 400 metres a Måndalen (Noruega), amb temperatures molt baixes. Amb l'objectiu de fer que la cursa fos oficial, també hi han pres part diversos atletes noruecs especialitzats en la llarga distància. Tal com va passar amb el rècord d'Eliud Kipchoge, l'intent de Jornet havia de servir per promocionar unes vambes, les noves S/LAB Phantasm de Salomon.

La distància més llarga que s'ha registrat en 24 hores va ser establerta l'any 1997 pel grec Yiannis Kouros, que va completar 303 quilòmetres i 506 metres.

stats