BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 11/01/2016

El Fiatc Joventut no troba el fil per competir

La Penya acumula vuit derrotes en els últims nou partits

àlex Gozalbo
3 min
El Fiatc Joventut  no troba el fil per competir

BadalonaEl Fiatc Joventut va perdre ahir a la pista de l’Herbalife Gran Canària (82-67). La Penya, que va donar massa facilitats en defensa i va malbaratar 20 pilotes, es va veure superada amb claredat. L’equip verd-i-negre tan sols ha guanyat un dels últims nou partits.

“La derrota ens deixa amb males sensacions. El nivell de contacte físic i de desig dels rivals és molt superior al nostre. Si competeixes, pots tenir opcions. Si no, pots rebre. L’equip tan sols ha reaccionat quan ha vist que podia encaixar una pallissa espectacular”, va reconèixer Salva Maldonado, entrenador de la Penya. “La victòria contra l’UCAM Múrcia ens va servir per agafar oxigen i treure’ns un pes de sobre, però aquest equip té unes virtuts i unes mancances. El club és conscient de les nostres necessitats. Si no juguem al límit, els rivals ens passen per sobre”, va afegir el tècnic.

Demond Mallet i Albert Sàbat no van estar encertats i Salva Maldonado va fer jugar Albert Ventura i Sergi Vidal alguns minuts com a bases. “No és un càstig. Els nostres bases no han estat bé i han fet el seu pitjor partit. He intentat buscar opcions per continuar competint. No li dono més importància i no s’ha de buscar una doble lectura del tema”, va explicar Maldonado.

El Fiatc Joventut, que va arribar a perdre per 25 punts de diferència (70-45), jugarà diumenge contra el Laboral Kutxa. “Sense opcions de jugar la Copa del Rei, ens centrarem a jugar millor i a defensar millor”, va dir.

“No hem estat com havíem d’estar i no hem sabut seguir la línia del partit contra l’UCAM Múrcia. Amb la plantilla que tenim, si no som capaços d’estar sempre al 100%, els rivals ens passen per sobre”, va explicar Sergi Vidal, un dels jugadors veterans. “Les paraules se les emporta el vent, nosaltres podem dir missa, però és evident que podem jugar molt millor. Les coses s’han de demostrar a la pista. Hem de treballar, com a mínim, per poder competir”, va dir.

Nacho Llovet, capità del Fiatc Joventut, va fer el seu propi diagnòstic: “Hem de prendre nota i recordar la línia que volem. Si juguem al 120%, som un bon equip. Si no, som un equip mediocre. Si cadascú fa una errada menys, el conjunt millorarà”.

El Barça Lassa afina la punteria

L’Iberostar Tenerife va posar les coses difícils al Barça Lassa, però no va poder endur-se la victòria i continua sense haver aconseguit mai la victòria contra l’equip blaugrana (64-83). Xavi Pascual va tenir les baixes de Carlos Arroyo i de Joan Carles Navarro, que va patir una dorsàlgia contra el Khimki rus. El capità culer haurà d’esperar per convertir-se en el jugador que més partits ha disputat amb el mateix equip.

Àlex Abrines es va mostrar molt encertat (5/5 en triples). El conjunt local va competir bé durant 20 minuts (36-38), però el seu poc encert en els triples i els tirs lliures el va deixar sense opcions de lluitar per la victòria. El partit es va trencar en l’inici del tercer període, quan l’equip blaugrana es va exhibir des de la línia de 6,75 metres.

L’ICL Manresa planta cara

Un lluitador ICL Manresa va competir bé, però no va poder sumar ahir la victòria contra el Laboral Kutxa (76-85). L’equip català va arribar a situar-se a sis punts de distància del conjunt basc en l’últim quart, però no va completar la remuntada. Bon coneixedor de les virtuts i els defectes del rival, Ibon Navarro va saber plantejar batalla. Dejan Musli va aprofitar la baixa d’última hora de Ioannis Bourousis per anotar 20 punts.

stats