Esports 19/05/2019

L'Egara i el Club de Campo, campions de lliga d'hoquei herba

Els ratllats tomben el Polo, mentre que les madrilenyes derroten el Júnior als penals

Roger Requena
El Júnior ha perdut la seva tercera final de Lliga Iberdrola consecutiva

TerrassaEl Club Egara ha aconseguit celebrar el títol de lliga masculina d'hoquei herba després de derrotar el Polo (2-1) en la seva final. Al Pla del Bon Aire, els ratllats han revalidat un títol que se li resistia des del 2016. També aleshores, els egarencs van derrotar el Polo, a qui ara han igualat amb 15 lligues masculines. L'Egara ha estat superior especialment en el primer temps, quan ha forçat Mario Garín a treure diversos xuts de perill.

Els gols, però, no han arribat fins al descans. Pau Quemada ha recollit una pilota rebotada al segon pal i l'ha empès al fons de la xarxa just després de la represa. Sis minuts després, Josep Romeu ha doblat l'avantatge en un penal-córner. Amb el 2-0, l'Egara ha donat una passa enrere i ha passat a un registre més defensiu. En aquest nou context, el conjunt egarenc s'ha encomanat a una de les seves principals figures, el seu guardià sota pals, un Quico Cortès que ha tornat a estar imperial. No ha pogut evitar que David Alegre donés vida al Polo amb el 2-1, però si que ha resultat providencial amb aturades de molt de mèrit, especialment l'última, a falta de sis segons pel final, salvant amb el colze un penal de Xavi Lleonart. El títol s'ha quedat al Club Egara, que ha sumat la seva segona lliga en els últims quatre anys.

El Júnior, altre cop a les portes del títol femení

Per tercer any consecutiu, el Júnior femení s'ha quedat a les portes del títol de la Lliga Iberdrola d'hoquei herba. Les santcugatenques han competit fins al final el partit decisiu pel títol al Club Egara, on han caigut als penals 'shoot-out' (1-1 i 4-3) en un duel molt disputat contra el Club de Campo. La final, prevista per a mig matí, s'ha hagut d'ajornar a causa de la tempesta elèctrica que ha caigut, i s'ha reprès al migdia, gairebé tres hores després, quan ja s'havien disputat 26 minuts.

Els gols, però, no han arribat fins a la mitja hora de joc. Carmen Cano ha avançat el Club de Campo. El Júnior no ha abaixat els braços i, en els últims minuts de partit, ha trobat l'empat gràcies a un penal-stroke. La final s'ha acabat decidint als 'shoot-outs', que la temporada passada ja van privar el Júnior del títol. La primera Lliga de les santcugatenques haurà d'esperar. Les madrilenyes amplien el seu palmarès i ja sumen 21 Lligues.