Esports Futbol Femení 27/09/2023

El jutge imputa Vilda i dos càrrecs de confiança de Rubiales més per les coaccions a Hermoso

L'exseleccionador, Rubén Rivera i Albert Luque hauran de declarar com a investigats el pròxim 10 d'octubre

ARA
2 min
Luis Rubiales abraçant Jorge Vilda durant el Mundial que Espanya
va guanyar a l’agost
a Austràlia.

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge ha citat com a investigats l'exseleccionador femení de futbol Jorge Vilda i dos càrrecs de confiança de Luis Rubiales més el 10 d'octubre en el marc de la instrucció iniciada arran de la denúncia de Jennifer Hermoso pel petó forçat durant la celebració del Mundial. A part de Vilda, el magistrat imputa també el director de la selecció masculina, el català Albert Luque, i el director de màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera. D'entrada, la seva condició durant la instrucció era de testimonis, però De Jorge ha decidit canviar-la per la d'investigats.

La novetat arriba 19 dies després que la Fiscalia presentés una querella contra Rubiales per un delicte d'agressió sexual i un altre de coaccions, però sobretot després que el germà de la presumpta víctima assegurés en seu judicial que Vilda el va pressionar a ell i a una amiga d'Hermoso amb motiu del petó. Pel que fa a Luque i Rivera, va ser la davantera del Pachuca qui els va implicar en les pressions que va rebre perquè digués que el petó va ser consentit, tal com va defensar en la seva primera declaració Rubiales, que té prohibida qualsevol comunicació amb Hermoso.

Albert Luque vestit de negre al costat de dirigents de Ciutadans.

Després de guanyar el Mundial, les campiones del món van viatjar a Eivissa per celebrar el gran èxit. També hi van anar càrrecs importants de la RFEF, com Luque, director de la selecció masculina, i Rivera, director de màrqueting. Però, més que formar part de la celebració, el seu paper allà va consistir en intentar apagar l'incendi provocat pel petó de Rubiales a Hermoso. "A l'home sempre li ha agradat més el futbol que a la dona", va sentenciar Luque en una entrevista a Efe després de l'edició de la Supercopa d'Espanya del 2022 quan se li va preguntar per què s'havien vist molt poques dones durant els partits celebrats a Riad.

Luque i Rivera conserven la seva feina a la RFEF, però van ser assenyalats pel comunicat que les jugadores van emetre demanant canvis a l'organisme perquè la selecció fos un espai segur. De moment, només han perdut la feina el secretari general Andreu Camps i el director d'integritat Miguel García Caba, que declararà aquest dijous en qualitat de testimoni juntament amb la responsable de premsa de la selecció, Patricia Pérez. La setmana que ve, concretament el dilluns 2 d'octubre, també oferiran la seva versió dels fets Alexia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez.

stats