FUTBOL

L'Audiència Nacional suspèn la vaga del futbol

El tribunal anul·la l'acció de protesta del sindicat de jugadors i obliga que es mantingui la jornada programada per a aquest cap de setmana

L'Audiència Nacional ha decidit suspendre la vaga que havien programat per a aquest cap de setmana el sindicat de futbolistes (AFE). L'acció de protesta –els jugadors reclamaven un millor repartiment dels drets televisius que havia aprovat el Govern per reial decret– havia estat titllada d'"il·legal" per part de la Lliga (LFP) i la justícia s'havia vist obligada a intervenir. Finalment, el jutge ha fallat a favor de la patronal i ha permès que aquest cap de setmana es disputi la penúltima jornada de Primera Divisió.

La decisió judicial, però, no garanteia encara que hi hagés futbol, ja que falta saber com reaccionaria la Federació Espanyola (REFE) –que s'encarrega de les designacions arbitrals i que havia suspès totes les competicions–. L'ens que presideix Ángel María Villar, que hagués pogut fer una darrera mesura de força i negar-se a enviar els àrbitres als estadis, també ha fet marxa enrere i ha desconvocat l'aturada, tal i com ha fet oficial a través d'un comunicat.

La RFEF s'ha limitat a dir que "s'alçava la mesura acordada el passat 6 de maig –corresponent a la vaga– disposant que les competicions es disputessin amb normalitat, d'acord amb el calendari i horaris previstos inicialment". La mesura no només afecta el futbol de Primera Divisió, sinó també les lligues de Segona A, Segona B i altres categories territorials.

La Sala Social de la Audiència Nacional ha estimat la mesura cautelar sol·licitada per la LFP en una interlocutòria de 22 folis. Això sí, els magistrats condicionen la suspensió de la vaga a l'aportació d'una caució per part de la Lliga de cinc milions d'euros que haurien de dipositar al compte bancari de la sala abans de les 15 h d'aquest dijous.