LLIGA BBVA
Esports Futbol 08/02/2015

L'Espanyol domina però cau amb el València (1-2)

El conjunt blanc-i-blau ha sigut millor que el seu rival però no ha sigut capaç d'endur-se els tres punts

Héctor Moreno controla una pilota / EFE

BarcelonaDesprés d'un gran partit, l'Espanyol ha caigut al Power8 Stadium per un ajustat i immerescut 1-2 contra el València. L'equip barceloní, superior al de Nuno Espírito Santo, ha acabat cedint els tres punts després de dominar el joc i el ritme del partit fins als darreres instants.

De fet no era senzill, però els blanc-i-blaus han jugat molt intensos, oblidant-se durant 90 minuts de les semifinals de la Copa del Rei que disputaran aquesta setmana que ve a l'estadi de l'Athletic de Bilbao. Els pericos, que han sortit amb tot, han aconseguit frenar el potencial ofensiu del València, que només ha controlat el xoc durant 10 minuts del primer temps.

Els de casa s'han mostrat sòlids, seriosos i segurs en el seu camp, i perillosos en les transicions. Rodrigo, tot i això, ha tingut la primera ocasió clara de gol del duel. L'internacional espanyol ha enviat una pilota al pal al minut 17 després d'una bona acció individual al balcó de l'àrea. Posteriorment, els de Nuno Espírito Santo han pogut tornar a estrenar el marcador, però la pilota no ha volgut entrar.

Reacció catalana i encert visitant

El conjunt dirigit per Sergio González, seriós i veterà, ha reaccionat de la mà de Caicedo, l'home gol d'aquest equip. L'equatorià, amb una acció pròpia del més hàbil extrem, ha deixat enrere quatre defensors amb quatre tocs de pilota. Tot sol davant la porteria rival, però, ha topat amb un magnífic Diego Alves.

Els jugadors del Power8 Stadium s'han fet grans, i han minimitzat els recursos valencianistes, estèrils fins llavors. El conjunt xe, però, ha mig sentenciat el partit amb un gol de Piatti (min 62), que ha connectat una centrada des de la banda dreta. La diana de l'argentí ha desesperat els periquitos, que han sigut millors però que no han sigut capaços de materialitzar les seves ocasions.

El preparador local ha intentat capgirar la dinàmica del xoc i ha donat entrada a Stuani, Salva Sevilla i Montañés. Les rotacions han fet que l'Espanyol acabés de monopolitzar el joc. L'uruguaià, de fet, ha pogut empatar a 10 minuts per al final. Amb Diego Alves superat, el davanter s'ha relaxat i ha vist com un defensor valencianista ha taponat el seu xut.

La fortuna espanyolista no ha fet acte de presència aquesta tarda a Cornellà. Amb el 0-1 i a falta d'uns instants per al final, Parejo, amb un potent llançament de falta, ha fet el segon i definitiu gol visitant (0-2). La pilota, però, ha impactat al pal i a l'esquena de Pau López abans d'introduir-se dins la porteria catalana.

Després de la creu sempre ve la cara. Una errada de la línia defensiva taronja ha permès a Sergio García, un dels millors del partit, anotar el gol periquito (min 89). L'Espanyol ho ha intentat fins al final, però no ha aconseguit l'empat. La derrota ha estat alhora dura i immerescuda. Tot i el resultat, la imatge que ha deixat l'equip de Sergio González és més que bona, i els blanc-i-blaus encaren amb garanties la decisiva semifinal de Copa.