PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 26/02/2011

El Deportivo, a recuperar la maledicció de Riazor del Reial Madrid

Miguel Ángel Lotina considera que una victòria suposaria la permanència, no matemàticament, però sí per la injecció de moral que donaria als seus jugadors

Redacció
2 min
Mourinho conversa amb Sergio Ramos i Esteban Granero durant un entrenament

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El Deportivo de La Corunya necessita recuperar el malefici que el Reial Madrid va trencar la temporada passada a l'estadi de Riazor, i d'aquesta manera donar un pas ferm en el seu camí cap a la permanència a Primera divisió i frenar la reacció madridista per la lluita pel títol.

Aquell dia va estar marcat per una genialitat de José María Gutiérrez, 'Guti', un cop de taló per assistir a Karim Benzema que va acabar amb gol i queva fer que el Reial Madrid posés fi a una ratxa de més de 18 anys sense guanyar en les seves visites a Riazor, on no vencia des de novembre de 1991.

El tècnic blanc i blau, Miguel Ángel Lotina, considera que una victòria suposaria la permanència, no matemàticament, però sí per la injecció de moral que donaria als seus jugadors, que a la primera volta van caure a l'últim lloc de la taula quan els va golejar (6-1 ) el Madrid al Bernabéu.

Les lesions han perseguit al Deportivo durant tota la temporada i aquesta setmana no ha estat diferent, l'equip gallec ha perdut Xisco, Manuel Pablo i, en la vigília del partit, Juan Carlos Valerón, que havia d'entrar a la convocatòria i podria haver tingut alguna opció de ser titular.

Lotina recupera el mexicà Andrés Guardado, que serà titular però no podrà jugar més de seixanta minuts, i apostarà per Laure, format al Reial Madrid, com a substitut de Manuel Pablo. El tècnic manté la incertesa en la dupla d'atac, amb opcions per a Juan Rodríguez i Juan Domínguez a la mitjapunta i Riki i l'argentí Sand, que s'estrenaria com a titular a la Lliga, a la davantera .

Curiosament, el Reial Madrid va fulminar la temporada passada la maledicció de Riazor sense Cristiano Ronaldo. El portuguès arriba sortint d'una lesió recent al duel amb el Deportivo a Coruña després de patir una forta trepitjada al seu turmell esquerre.

Cristiano ho ha jugat tot, les 24 jornades de Lliga disputades i titular en totes. Mourinho ha de decidir si evita el risc de recaiguda amb Cristiano o accedeix als desitjos del jugador. Sami Khedira es perdrà el partit per lesió, de manera que serà 'Lass' Diarra la parella de Xabi Alonso.

Amb tots els defenses a disposició, Mourinho haurà de decidir si concedeix descans a Álvaro Arbeloa o fa seure a Sergio Ramos. A Marcelo li va tocar quedar-se a la banqueta contra el Lió.

L'important gol de Karim Benzema en l'empat de Lió (1-1), en la recerca de la fi d'una altra maledicció, la de vuitens de Lliga de Campions, pot tornar-li la titularitat en el lloc del togolès Emmanuel Adebayor.

stats