PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 01/12/2013

Un 'hat trick' de Jonas fa que el València sumi els tres punts contra l'Osasuna (3-0)

El València guanya de nou a Mestalla, on feia dos mesos que no celebrava un triomf

Jonas, davanter del València, ha aconseguit un 'hat trick' contra l'Osasuna / MANUEL BRUQUE / EFE

ValènciaTres gols del brasiler Jonas han fet que el València aconseguís una àmplia victòria contra l'Osasuna, que no ha tingut opcions en tot el partit, especialment després de l'expulsió Patxi Puñal, que ha vist als 17 minuts de joc una rigorosa targeta vermella directa que ha condicionat el partit.

Malgrat l'expulsió de Puñal, el conjunt navarrès ha plantat cara, s'ha replegat amb criteri i ha mantingut la seva porteria a zero fins gairebé el descans, quan va arribar primer gol del València. Els dos següents gols, just a l'inici de la segona meitat, han tancat el partit.

El València s'ha fet amb la pilota i ha tractat d'avançar metres per les bandes. L'equip local ha estat capaç de guanyar la posició per centrar tant per la dreta com per l'esquerra, però li faltava rematada davant un rival ben col·locat i, sobretot, molt potent en el joc aeri.

L'equip navarrès tenia molt poca sortida i molts minuts per davant per aguantar el domini del València, que tot i no trobar espais, tenia sempre la pilota i la jugava a la vora de la porteria d'Andrés, que ha fet alguna bona aturada abans del descans.

Un xut de Canales al travesser (min 34) ha estat l'opció més clara del València abans del primer gol, que ha arribat en l'enèsima aproximació a porta per part de l'equip de Miroslav Djukic.

Ha estat després d'una passada de Feghouli a Barragán, que ha centrat cap a la posició de Jonas. El brasiler, sol davant Andrés, ha obert el marcador abans del descans.

El partit s'ha tancat en els primers minuts de la segona part amb dos nous gols de Jonas, tots dos després de dues grans centrades des de la dreta, la primera de Feghouli i la segona de Barragán. Al minut 53, amb el 3-0 i la inferioritat numèrica de l'Osasuna, el partit estava resolt.

Ha pogut haver-hi penal poc després en una mà de Guardado a l'àrea local, en una de les poques aproximacions de l'equip visitant a la porteria del València.

D'aquí fins al final, l'Osasuna ha dominat més la pilota i els jugadors locals han buscat ampliar el marcador a base d'accions individuals i xuts llunyans, que no han mogut el marcador d'un partit que ha acabat amb un clar triomf del València, que portava dos mesos sense guanyar a casa.