1a divisió
Esports Futbol 12/01/2013

El pitjor Madrid cedeix un altre empat contra l'Osasuna (0-0)

Els blancs, sense Cristiano Ronaldo, gairebé no han generat ocasions de gol mentre que l'Osasuna s'ha llançat a l'atac a la segona meitat però no ha pogut materialitzar les moltes arribades a la porteria de Casillas

M. Molina
Arbeloa cau davant Lolo i Oier en l'Osasuna - Reial Madrid

BarcelonaEl pitjor Reial Madrid de la temporada ha tornat a quedar-se sense guanyar, en aquesta ocasió empatant al camp de l'Osasuna (0-0). Els blancs, sense Cristiano Ronaldo –sancionat– han estat incapaços de generar joc contra un equip que n'ha tingut prou amb ordre en defensa per anular el rival.

Ha estat un partit ensopit i que només s'ha animat a la segona meitat quan els locals han fet un pas endavant i han aculat els de José Mourinho. Però l'Osasuna ha trobat a faltar tenir més qualitat individual en els últims metres per materialitzar les moltes arribades a la porteria rival. Al final, repartiment de punts, un resultat que agraeixen els navarresos –que ocupen la zona baixa de la taula– i que lamenten els madridistes, que aquest diumenge poden veure com la diferència amb el Barça s'amplia encara més.

Els primers minuts de partit han estat de domini visitant, però ha estat un domini efímer i inofensiu. En absència de CR7, els blancs han intentat trobar espais amb pilotes llargues, però ni Higuaín ni Callejón han pogut generar perill. Els davanters del Madrid, quan podien rebre la pilota, queien en accions individuals i l'Osasuna en tenia prou ordenant la defensa per malbaratar-les. Mica en mica, l'Osasuna s'ha trobat còmode i ha fet un pas endavant, tot i que sense acabar-se de creure que podia fer mal en atac.

A la represa, Mendilibar ha ordenat als seus homes que fossin valents, i l'Osasuna ha estirat clarament les línies. En canvi, els blancs –Mou ha donat entrada a Benzema, Kaká i Özil– continuaven sense generar cap mena de perill. Els locals han tingut la pilota, han jugat a camp blanc i han aculat un Madrid totalment desdibuixat i desconegut.

Sense Sergio Ramos –sancionat– ni Pepe –lesionat–, Albiol i Varane han ocupat l'eix de la defensa, i han passat força angúnies per cobrir els espais, sobretot en els contraatacs. Però l'Osasuna, malgrat arribar una vegada i una altra, no ha pogut marcar. De no ser perquè els navarresos són força limitats tècnicament, el gol hagués arribat.

A falta d'un quart d'hora, Kaká –que havia sortit al terreny de joc al minut 57– ha vist la segona targeta groga per una acció infantil, quan ha impedit a un jugador local fer el servei d'una falta. El Madrid s'ha quedat amb 10 homes i, a la desesperada, ha tingut temps de generar una mica de perill als minuts finals, tot i que l'Osasuna mai no ha passat problemes seriosos. Callejón ha pogut marcar, però arrencant en posició incorrecta, en l'única jugada de combinació en tot el partit. Un balanç massa pobre per un equip que, si el Barça guanya diumenge el Màlaga, ja estarà a 18 punts dels blaugranes.