2A DIVISIÓ
Esports Futbol 29/05/2011

El Nàstic certifica la permanència

Els granes han derrotat l'Albacete i aquest resultat, sumat a la derrota del Salamanca al Miniestadi, fa que els d'Oliva segueixin un any més a Segona Divisió A

Felipe Sanchón celebra el seu gol al Nou Estadi.

TarragonaEl Gimnàstic ha aconseguit la permanència matemàtica després de derrotar l'Albacete (2-1), que unit a la derrota del Salamanca al Miniestadi deixa el conjunt de Juan Carlos Oliva un any més a Segona. Els locals s'han avançat gràcies a un gol de Tato, però Sanchón i Bergantiños han donat la volta al marcador per certificar la salvació.

Com era previsible, la primera ocasió del Nàstic ha arribat als dos minuts, amb una bona diagonal de Sanchón que ha culminat amb un tret creuat que ha sorttr prop del pal. Els locals han tingut el comandament en tot moment mentre que l'Albacete, que no s'hi jugava res, s'ha limitat a contenir i buscar alguna contra, encara que sense gaire convicció.

Això sí, els manxecs han provocat algun ensurt, com per exemple Tato després d'una jugada personal que ha acabat al pal, per fora. El Nàstic ha seguit insistint en el seu joc i Mairata, als deu minuts, ha enviat un cop de cap al pal després d'un centre de Sanchón des de la dreta.

La intensitat inicial s'ha anat diluint amb el pas dels minuts i ha hagut de ser Sanchón, des de molt lluny, el que posés a prova Miguel, que ha estat molt atent.

L'Albacete amb prou feines ha arribat a la porta contrària fins a la mitja hora. Això sí, ha obligat Rubén a fer una parada espectacular després d'un malentès entre Ruz i Mairata.

L'ocasió més clara per al Nàstic ha arribat als trenta-set minuts, després d'un centre des de la dreta que ha rematat a boca de canó Powel i que Miguel ha aturat amb molta sang freda. La sorpresa ha arribat al tall del descans, després d'una indecisió de la defensa i Rubén, que ha deixat espai perquè Tato, arribant des de darrere, posés la punta de la seva bota per empènyer una pilota que entraria plorant a la porteria després de tocar el pal.

Però el Nàstic no tardaria a normalitzar la situació. Sanchón ha agafat la pilota al centre del camp i se n'ha anat decidit a la frontal de l'àrea, on ha deixat anar un cop d'esquerra perfecte al qual el porter no ha pogut arribar per posar l'1-1 al marcador.

I la segona part no ha pogut començar millor, per als locals. Després d'un parell d'arribades a l'àrea amb perill, Bergantiños s'encarregava de marcar el segon, després d'aprofitar el rebuig de Miguel després d'un remat a boca de canó de Powel. El gallec només ha hagut de rematar la pilota, que quedava morta.

Amb el 2-1 i amb el resultat que es produïa al Miniestadi, l'estadi grana estava sent una autèntica festa, amb l'afició bolcada amb el seu equip. A més, amb el marcador a favor, el Nàstic no ha defallit i ha seguit buscant clarament el tercer per evitar ensurts d'última hora.

L'Albacete no li ha perdut la cara al partit i ho ha intentat en els minuts finals, encara que no ha arribat a crear cap ocasió clara, excepte un gol d'Alfredo, que ha estat anul·lat per l'assistent de Jaime Latre. El Nàstic ho ha seguit intentant fins al final gràcies a un inspirat Morán, però el marcador ja no es mouria, certificant la permanència de l'equip d'Oliva un any més a la categoria.

Nàstic 2: Rubén, Ruz, Mairata, Medina, Fuster, Seoane, Bergantiños, Tuni (Rei, m.65), Sanchón, Eloy (Morán, m.46)i Powel (Virgili, m.80).

Albacete 1: Miguel, Kike, Alan Baro, Tarantino, Toni (Fragós, m.51), Verza, Miguel Núñez, Adrià, Pina, Sousa (De Lerma, m.63) i Tato (Alfredo, m.46).

Gols: 0-1, Tato (m.42); 1-1, Sanchón (m.45); 2-1, Bergantiños (m.53).

Àrbitre: Jaime Latre (Col·legi aragonès). Ha mostrat cartolines grogues a Powel, Toni, Núñez, Verza, Tarantino.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 41 disputat al Nou Estadi de Tarragona davant uns 13.000 espectadors. S'ha guardat un minut de silenci per la mort del ciclista de Valls, Xavi Tondo.