FUTBOL

Colau donarà un cop de mà perquè la selecció espanyola jugui a Barcelona

El govern municipal barceloní ha acceptat la proposta del PP per negociar amb la Federació Espanyola que la capital catalana o l'àrea metropolitana aculli un partit de classificació per al Mundial 2018

El govern municipal de Barcelona dóna suport a la petició de l'Espanyol d'acollir algun dels partits oficials que jugui la selecció espanyola en la fase de classificació per al Mundial de Futbol de Rússia de 2018, i es "coordinarà" amb el club blanc-i-blau per aconseguir-ho.

A la comissió municipal de drets socials, la segona tinent d'alcalde Laia Ortiz ha acceptat el prec que li ha formulat Ángeles Esteller (PP), que ha demanat al govern d'Ada Colau que realitzi les gestions necessàries a la Federació Espanyola (RFEF) perquè la selecció disputi algun dels partits oficials a la ciutat o a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Seria el primer partit oficial des del 1975

Deixant de banda els partits de la competició olímpica durant els Jocs del 1992, la selecció espanyola no juga un partit oficial a Barcelona des del 2 d'octubre de 1975, una "anomalia" que, en opinió dels populars, cal "corregir". Tot i que el 1987 i el 2000 si que va jugar-hi partits, però amistosos –contra Holanda i Itàlia, respectivament–.

D'entre el calendari de partits, Esteller proposa que el partit en qüestió sigui el que està previst per al 2 de setembre del 2017 entre les seleccions d'Espanya i d'Itàlia.

La comissària d'esports de l'alcaldessa Ada Colau, Maite Carranza, ha celebrat que l'Espanyol hagi demanat acollir un d'aquests partits i que l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, on el club barceloní té les seves instal·lacions, hagi expressat el seu suport.

"Celebrem i respectem la iniciativa de Cornellà i del club de la ciutat", ha assegurat Carranza, que ha subratllat que l'Ajuntament de Barcelona intentarà "no eclipsar" el partit de la selecció espanyola al camp de l'Espanyol.

En el cas que existís la possibilitat que la selecció espanyola jugués a la mateixa ciutat de Barcelona, la comissionada ha assenyalat que s'haurien d'estudiar els costos econòmics i d'organització que comportaria per a l'ajuntament.

Canvi d'opinió respecte de l'Eurocopa

L'anunci del govern municipal arriba només un mes després que el mateix consistori rebutgés la petició de la plataforma Barcelona amb la Selecció, que havia sol·licitat la instal·lació d'una pantalla gegant per poder fer un seguiment dels partits d'Espanya durant l'Eurocopa. La petició l'havia agafada com a seva el grup municipal del Partit Popular, el mes d'abril, i va rebre la resposta negativa del consistori d'Ada Colau.

Més continguts de