Colau rebutja la instal·lació d'una pantalla gegant per veure els partits d'Espanya durant l'Eurocopa

La petició havia arribat d'una plataforma i el grup municipal del PP

L'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat la petició de la plataforma Barcelona amb la Selecció, que havia sol·licitat la instal·lació d'una pantalla gegant per poder fer un seguiment dels partits d'Espanya durant l'Eurocopa que se celebrarà aquest proper mes de juny a França. La petició l'havia agafada com a seva el grup municipal del Partit Popular, que aquest dimarts ha tingut la resposta negativa del consistori d'Ada Colau. El líder dels populars, Alberto Fernández Díaz, havia admès dilluns que la iniciativa no hauria de costar res als barcelonins, tot i que estava convençut que hi hauria patrocinadors privats que posarien diners per fer-ho realitat.

La comissionada d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, ha explicat que l'única opció perquè s'instal·li una pantalla gegant és que sigui en un recinte "tancat". El consistori considera que col·locar una pantalla gegant en un espai obert pot alterar l'ordre públic i provocar problemes als veïns.

L'any 2010, durant la final del Mundial entre Espanya i Holanda, més de 70.000 persones van aplegar-se a l'avinguda de Maria Cristina per veure en una pantalla gegant el partit de futbol que va decidir un gol del blaugrana Andrés Iniesta. Llavors, a la plaça Sant Jaume hi havia l'equip de govern dels socialistes, amb Jordi Hereu al capdavant.

Entre les voluntats de la plataforma, que s'ha negat a tancar la carpeta de la pantalla gegant, hi ha la de portar la selecció espanyola a Barcelona. L'últim partit va ser el 2004, contra el Perú, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.