Obituari

Mor als 71 anys Carles Vilarrubí, empresari, gastrònom i barcelonista

Home de consens, va ser vicepresident del Futbol Club Barcelona fins dimitir del càrrec l'1 d'octubre del 2017 i president de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

Carles Vilarrubí i Carrió
Rosa Rodoni Toni Padilla
Act. fa 20 min
2 min

BarcelonaCarles Vilarrubí ha mort als 71 anys aquesta matinada a Barcelona. Natural de Barcelona, Vilarrubí ha participat dels estaments més rellevant del país i els últims anys estava especialment vinculat a la gastronomia ocupant la presidència des de 2016 de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, on era considerat un home de consens. Dedicat a l'empresa i a la banca, també va ser un home proper a Jordi Pujol i figura clau en els inicis de Convergència i Unió, un fet que el va situar en la tasca de participar en la creació de Catalunya Ràdio, ser director de l'Entitat de Jocs i Apostes de la Generalitat de Catalunya, ser conseller de la Corporació Catalana de de Ràdio i Televisió, o més tard, formar part de l'equip fundador de Rac1.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'altra institució a la qual va estar molt lligat Vilarrubí és el Futbol Club Barcelona. Gran aficionat del Barça, Vilarrubí explicava que va enamorar-se de la figura de Cruyff els anys 70. Va formar part de la directiva de Sandro Rosell que va guanyar les eleccions l'any 2010 i va seguir al club durant la presidència de Josep Maria Bartomeu, arribant a ser vicepresident institucional de l'entitat. Va dimitir l'1 d'octubre del 2017 per mostrar el seu desacord davant la decisió de jugar el partit de lliga contra el Las Palmas després de la repressió policial durant el dia del referèndum per la independència de Catalunya. Vilarrubí defensava que hauria estat millor perdre punts que no pas sortir a jugar, tal com van defensar els jugadors i va acabar acceptant el mateix Bartomeu.  Fervent defensor de la vessant més catalanista del club, va impulsar la iniciativa per batejar el 2015 la llotja del Barça amb el nom del president del club Josep Suñol i Garriga, executat per tropes franquistes durant la guerra civil.

De jove, havia arribat a ser un dels impulsors de l'equip d'hoquei sobre gel del club, del que en seria porter, esport que havia descobert els anys 70 quan anava de vacances a Puigcerdà. També va jugar a hoquei sobre herba a l'Atlètic de Terrassa. 

Creu de Sant Jordi

Carles Vilarrubí estava casat amb Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola Europacific Partners i la persona més rica de Catalunya. Tenia tres fills. Dos d'un primer matrimoni amb Maria Rosa Jordà i una filla amb Daurella. Vilarrubí també ha estat president del hòlding empresarial CVC Grupo Consejeros i de la corredoria d'assegurances Willis S&C. El 2015 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi pel seu paper en moments claus del país, en què sempre ha procurat fer d'enllaç amb un esperit constructiu. A nivell empresarial també ha estat vocal del consell d'administració de diverses empreses com Telefónica, Fira de Barcelona o Antena 3, entre d'altres.

En el seu pas per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Vilarrubí ha estat clau per fer créixer els Premis Nacionals de gastronomia, així com també en ampliar l'activitat acadèmia a través de la incorporació de nous membres, com ara Fina Puigdevall o Jordi Vilà, que ho van fer aquest estiu. També ha encoratjat el consum de la nostrada i sovint poc valorada cuina de caça. Vilarrubí ha estat un ferm defensor de la cuina catalana, denunciant que no fos un criteri en els buscadors de cerca o bé que a Barcelona pràcticament no hi hagués restaurants amb el terme "cuina catalana" al cartell.

stats