MUNDIAL 2014
Esports Futbol 12/10/2011

L'Argentina de Messi cau a Veneçuela per culpa d'un gol d'Amorebieta (1-0)

L'albiceleste ha perdut per primer cop davant dels veneçolans, amb Messi i Mascherano jugant 90 minuts sota una forta xafogor.

Toni Padilla
2 min
Messi, lluitant amb la defensa veneçolana

BarcelonaL'Argentina d'Alejandro Sabella ha encaixat la primera derrota amb l'ex tècnic de l'Estudiantes a la banqueta a Puerto la Cruz. La "albiceleste", amb Messi i Mascherano jugant tot el partit, han començat forts però mica en mica s'han vist superats per la força física de la vinotinto. Aquesta és la primera derrota dels argentins davant de Veneçuela en la història de les fases de classificació per al Mundial.

Amb aquesta derrota argentina, sis dels nou equips que lluiten per fer-se amb alguna de les 4 places directes per ser al mundial a Sud-amèrica han sumat tres punts en dues jornades, prova de la igualtat al continent. L'Argentina ha apostat per un esquema diferent, un 3-5-2 en fase ofensiva que acabava sent una línia de cinc, amb Zabaleta i Rojo de laterals, i tres centrals. Mascherano, qui no va jugar davant de Xile per sanció, s'ha mogut al centre del camp, amb Messi en atac amb llibertat al costat d'Higuaín.

Sabella ha apostat per uns sistema una mica més defensiu, però durant els primers 45 minuts el domini del matx ha estat per a una Argentina que ha gaudit de prou possessió de pilota, però ha xutat poc. Messi, a diferència del partit de dissabte, no ha connectat amb els seus companys, envoltat per un mar de samarretes locals. El veneçolà Rondón ha gaudit de la millor ocasió del primer temps.

A la segona part el partit ha canviat. Veneçuela s'ha aprofitat de dos factors. El primer, la forta calor (30 graus) i humitat, que ha fet patir de valent als argentins. I en segon lloc, el físic, doncs el seleccionador local va fer jugar dissabte a l'Equador una selecció suplent per reservar els jugadors titulars per avui. Aquesta decisió, molt criticada a Veneçuela, ha funcionat doncs en el segon temps els locals han gaudit de les millors ocasions, amb Andújar evitant tres cops el gol de la vinotinto, l'única selecció de Sud-amèrica que no ha jugat mai un Mundial. El gol finalment ha arribat després d'un corner, rematat de forma espectacular pel defensa de l'Athletic de Bilbao Amorebieta. El defensa ha escollit jugar amb aquesta selecció doncs va néixer, fill de bascos, a Veneçuela. El seu primer gol amb aquest equip deixava contra les cordes a una Argentina desapareguda fins llavors. Sabella ha fet alguns canvis, però els argentins no han creat massa perill a la porteria de Rory Vega.

El proper partit de l'Argentina serà el 15 de novembre al camp de Colòmbia. Els colombians han guanyat a La Paz, a Bolívia, en el seu primer partit a una fase de classificació liderada fins ara pels uruguaians.

Veneçuela 1-0 Argentina

Veneçuela: Vega, Vizcarrondo, Cichero, Amorebieta, Rincon (Guerra, 90'), González (Álvarez, 84'), Lucena, Arango, Rosales, Fedor i Rondon (Feltscher, 80')

Argentina: Andujar, Rojo, De Michelis, Burdisso, Otamendi, Zabaleta (Banega, 67'), Mascherano, Sosa (Palacio,79'), Di Maria, Higuaín i Messi

Gols: 1-0 (65') Amorebieta

Àrbitre: Roberto Silvera (Uruguai) T.G: Mascherano (53'), Rojo (58').

Resultats:

Bolívia 1-2 Colòmbia

Xile 4-2 Perú

Paraguai 1-1 Uruguai

Veneçuela 1-0 Argentina

Classificació:

1.Uruguai, 4 punts

2.Argentina, 4 punts

3.Equador, 3 punts (*)

4.Colòmbia, 3 punts (*)

5.Perú, 3 punts

6.Xile, 3 punts

7.Veneçuela, 3 punts

8.Paraguai, 1 punt

9.Bolívia, 0 punts

(* un partit jugat)

stats