Futbol Femení
Esports Futbol 16/10/2013

El Barça femení fa història i es classifica per als vuitens de final de la Champions

Les blaugranes han empatat a dos contra el Brondby, gràcies als gols de Marta Corredera i Jelena Cankovic. A l'anada, el resultat va ser de 0-0

Marta Corredera intenta rematar en una acció del Barça-Brondy de Champions al Miniestadi

BarcelonaEl Barça femení jugarà, com a mínim, una ronda de Champions més. L'èxit l'han aconseguit aquest dimecres a Brondby, després d'empatar a dos gols en la tornada dels setzens de final. El resultat a l'anada al Miniestadi va ser de 0-0. El seu rival a vuitens serà el vencedor el Zürich, que ha eliminat l'Sparta de Praga per un global de 3-2 (2-1 a l'anada a terres suïsses i 1-1 a la tornada a l'estadi txec). L'anada serà el 9 o 10 de novembre i la tornada, el 13 o 14.

Com s'esperava, ha sigut un partit tens i difícil. Des dels primers minuts, el Brondby ha pressionat ben amunt com ja va fer en els millors moments de l'anada al Mini, i ha rondat la porteria de Ràfols amb xuts de Larsen i Nielsen i tres córners en els primers 25 minuts. De fet, després de dues accions consecutives des de la cantonada ha arribat el primer gol del partit, obra de Thorsen, després d'una assistència de Troelsgaard. Les daneses han continuat actives, amb diverses ocasions més que haurien pogut complicar molt les coses a les blaugranes. Les faltes per interrompre el joc blaugrana -han acabat el partit amb 18- i una línia defensiva que tornava a provocar fores de joc -Sonia n'ha comès un només arrencar el matx, com li havia passat en l'anada-, han tret de polleguera un Barça incòmode al principi.

Després del descans el Barça ha millorat, tot i que Ràfols ha seguit intervenint amb certa freqüència. Però al minut 52, Marta Corredera ha fet l'1-1 que classificava provisionalment el Barça i canviava l'escenari de partit. Era, a més, el primer gol a la Champions de la història del Barça femení.

El partit ha avançat entre faltes, fores de joc i córners, fins que Cankovic, a tres minuts del final, ha fet l'1-2 que obligava el Brondby a marcar dos gols per passar ronda. Les daneses, abocades a l'atac, han fregat la remuntada, però l'últim gol, de Boye Sorensen, ha arribat en l'últim sospir del temps extra, fent inútil el 2-2 final.