Brasil 2014
Esports Futbol 24/06/2014

Colòmbia aconsegueix el nou de nou i jugarà contra l'Uruguai als vuitens (1-4)

Cuadrado ha inaugurat el marcador de penal, el Japó ha empatat abans del descans però dues dianes de Jackson Martínez i una de James Rodríguez han certificat el triomf

Cuadrado ha marcat el primer gol de Colòmbia de penal / DYLAN MARTÍNEZ / REUTERS

BarcelonaColòmbia ha fet bons els pronòstics i ha derrotat el Japó en el tercer partit de la lligueta (1-3). Un marcador que ha permès als sud-americans classificar-se com a primers de grup –han guanyat els tres partits disputats– i ha deixat fora de combat la selecció nipona, que finalitza el Mundial com a última del grup C.

El conjunt colombià entrenat per José Pekerman s'ha avançat gràcies a un penal transformat per Cuadrado. Els sud-americans eren superiors però el combinat nipó ha pogut igualar el marcador gràcies a un contraatac just abans del descans culminat per Okazaki.

El gol no ha trastocat els plans de Colòmbia, que ha seguit dominant i ha certificat el triomf amb dos gols de Jackson Martínez als minuts 55 i 83. Pekerman, aprofitant que el resultat estava assegurat, ha fet entrar el porter Mondragón, que als 43 anys s'ha convertit en el porter més veterà a disputar un Mundial. Al final, James Rodríguez encara ha tingut temps de fer el quart gol del partit, que a més a més significava el seu tercer en aquesta Copa del Món.

Amb aquest triomf, que li ha servit per ser primers de grup, Colòmbia jugarà els vuitens de final contra l'Uruguai. D'altra banda, Grècia –que ha finalitzat segona– jugarà contra Costa Rica.