FUTBOL

Guia per entendre el sorteig de la Copa del Rei

El Barça jugarà la primera eliminatòria al camp d’un equip de Segona Divisió B

La ciutat esportiva de Las Rozas acull aquest dimarts al migdia (13 h) el sorteig dels setzens de final de la Copa del Rei, en el qual ja estarà present el Barça, així com els altres tres equips que l’última setmana han disputat la Supercopa d’Espanya. A tots els tocarà de segur un equip de Segona Divisió B, jugant el partit al seu estadi.

Al sorteig hi ha quatre bombos. En el primer, els participants de la Supercopa. En el segon, la resta d'equips de Primera. En el tercer, els de Segona A. I en el quart, els vuit supervivents de Segona B –els equips de Tercera ja han caigut eliminats–.

Per la seva banda, l’Espanyol sortirà del segon bombo, juntament amb la resta de clubs de la Lliga Santander, i el sorteig li podria proporcionar un emparellament més o menys complicat, ja que tant li pot tocar un equip de la Lliga Santander, un de la Lliga Smartbank, com un de la tercera categoria del futbol espanyol. Si s’enfronta amb un conjunt d’una lliga inferior, el partit serà lluny del seu estadi. En canvi, si la mà innocent dictamina un duel amb un altre equip de la mateixa competició, aleshores tant podria jugar fora o a l'RCDE Stadium en funció de l’ordre d’extracció de les boles –el primer equip en sortir és el que jugaria de local–.

Tot i que jugui en la Liga Smartbank, el cas del Girona és molt semblant, ja que també es pot enfrontar a qualsevol equip de les tres categories, i en funció de l’emparellament, jugarà a Montilivi o a domicili.

Les eliminatòries de divuitens de final es disputaran els dies 21, 22 i 23 de gener, i com tot el torneig, es podran seguir en directe a través de la plataforma de pagament per internet DAZN. El sorteig el retransmet la RFEF mitjançant el canal que té a Youtube.