BARÇA
Esports Futbol 27/04/2019

Leo Messi posa el llaç a la Lliga (1-0)

L'argentí guia el Barça cap a un nou títol gràcies a un gol que dona la victòria contra el Llevant

Adrià Corominas
Messi al Camp Nou després d'anotar el seu gol contra el Llevant

BarcelonaEl partit per sentenciar la Lliga va tardar 45 minuts a veure el millor jugador del món. El capità del Barça va començar el partit a la banqueta, dosificat per Valverde, juntament amb Sergio Busquets, que va jugar el tram final i va deixar clar que tothom té el Liverpool al cap. Però l'astre argentí volia aixecar la seva primera Lliga com a capità i va ser ell, qui si no, el responsable de posar el llaç a un títol que torna a ser blaugrana amb un l'únic gol d'una victòria emocionant contra el Llevant (1-0).

Amb Gerard Piqué amb la senyera al braç, el conjunt blaugrana va sortir decidit a enllestir el partit per la via ràpida, amb intensitat, sobretot a la primera pressió, amb un incommensurable Arturo Vidal, que va tornar a demostrar un desplegament físic inesgotable. La circulació de la pilota era bona i les ocasions no van trigar a arribar. Suárez va tenir la primera, Coutinho amb un xut llunyà la segona i Lenglet la tercera amb un cop de cap en tot just cinc minuts de joc.

Una producció ofensiva que va tenir continuïtat durant la primera part i en què hi va contribuir incisivament Coutinho, que va disputar probablement els millors minuts de la temporada. Ell i Dembélé van acompanyar Suárez en atac, que va tornar a jugar els 90 minuts, conscients que el partit era un examen per ocupar la plaça vacant a la davantera contra el Liverpool. El brasiler ho va provar de totes les maneres. Des de fora de l'àrea, amb la seva rosca característica, de falta –que va estavellar al travesser– i fins i tot de cap. Tenia la porteria entre cella i cella, però li va faltar finalitzar amb encert alguna de les moltes accions que va tenir.

Qui no va faltat de punteria és Leo Messi, que va entrar pel brasiler a la mitja part i va deixar clar quin dels dos jugadors va aprovar el càsting. Messi va marcar, novament, el camí de la Lliga amb un gol tan necessari com merescut pel conjunt blaugrana. L'argentí va recollir una passada d'Arturo Vidal a dins de l'àrea i va ajustar un xut precís que es va colar a la dreta del porter. Amb l'argentí al camp, el Barça va atacar més entre línies, buscant passades a l'esquena dels centrals que van anar posant contra les cordes un Llevant que havia vingut al Camp Nou amb l'única intenció de no prendre mal. Els granotes, amb la necessitat de sumar punts per allunyar-se de la zona perillosa de la classificació, es van mostrar tímids i només van inquietar la porteria de Ter Stegen quan es van veure per darrere en el marcador.

Fidel al que ha anat mostrant durant tota la temporada, el Barça va ser incapaç de controlar el tram final i el partit es va convertir en una anada i tornada que no va impedir que Rubiales, aquest cop a l'acabar el partit decisiu, entregués el trofeu als blaugranes en un Camp Nou rendit als campions.