Lieke Martens condueix Holanda cap als quarts de final (2-1)

Un penal assenyalat pel VAR dona el triomf a les holandeses contra el Japó

M.m.
Les jugadores d'Holanda, felicitant Lieke Martens

BarcelonaVa patir molt, més del compte, però es va classificar. Holanda jugarà els quarts de final després de derrotar el Japó (2-1) en un partit molt més ajustat del que es preveia i que s'ha resolt a falta de dos minuts gràcies a un penal xiulat pel VAR. La blaugrana Lieke Martens, amb dos gols, ha sigut la gran protagonista de l'equip, que ara jugarà els quarts de final contra Itàlia.

Holanda ha sortit al terreny de joc amb la confiança de sentir-se favorita i ha fet un primer temps magnífic, en què ha fet mèrits per marcar més d'un gol. La selecció entrenada per Sarina Wiegman ha dominat gairebé totes les facetes del joc però no ha sigut fins a una acció d'estratègia, un córner, en què ha aconseguit avançar-se en el marcador.

Ha sigut Lieke Martens qui ha rematat a porteria, i la jugadora blaugrana ha estat afortunada perquè Yuika Sugasawa ha desviat la pilota i ha despistat la portera, que no ha pogut impedir el primer gol.

Semblava que l'eliminatòria estava resolta però el Japó ha reaccionat just abans del descans. En una acció aïllada, Yui Hasegawa ha tingut espai per xutar a la frontal i ha enviat una canonada a l'escaire, impossible d'aturar per a la portera d'Holanda.

Amb l'empat el Japó ha agafat confiança i a la segona part ha capgirat el partit. La vigent subcampiona ha redreçat el rumb, ha aconseguit el control de la pilota i ha tingut nombroses arribades.

De fet, el Japó ha fet mèrits per endur-se el partit i la classificació però, un cop més, la sort els ha girat l'esquena, ara amb un penal per unes mans de Saki Kumagai que l'àrbitra no havia vist però que ha corregit el VAR. Lieke Martens no ha perdonat i ha marcat al 88 el gol que classificava la seva selecció.