GIRONA FC

Pablo Machín: “Agraeixo que em presentin un projecte a llarg termini”

El tècnic del Girona ha valorat la temporada i ha parlat del seu futur a Montilivi

L'última roda de premsa prèvia del curs a Montilivi ha centrat bona part del temps a parlar del futur de Pablo Machín. “No em molesta gens, és normal que si arribem amb tots els deures fets es parli d’altres coses”, ha començat dient el tècnic sorià, amb contracte fins al 2019 i amb una oferta sobre la taula per ampliar-lo fins al 2021. “La tranquil·litat que podem tenir tots és que em queda un any de contracte. Hi ha opcions per poder-lo rescindir, si es paga la clàusula, que no és desorbitada, però només penso en el Girona. Terminis? Això ho marca el club: fins fa ben poc només hi havia una oferta d’ells i ara els meus representants han contestat amb una contraoferta. Quan s’estan fent aquests passos, ja estem mostrant la predisposició a continuar”. No seria desgavellat pensar que les dues parts poden marxar de vacances sense haver arribat a cap acord concret. “Em sento valorat, però els meus amics em diuen que només faltaria, que què s’hauria de fer perquè em valoressin més. La millor mostra és tenir un projecte a llarg termini, això és d’agrair. Hem de saber en quin món ens movem, no tot és el temps. Hi ha més opcions, s’han de mirar els avantatges i els inconvenients. Estem buscant la fórmula per poder-nos entendre, tots ho volem. Sempre vols tenir-ho tot lligat perquè no es creuin altres coses i generar dubtes. Crec que he posat el màxim per la meva banda i quan el club faci l’esforç que jo crec és l’adequat, hi serem més a prop”.

Preguntat per les decisions més immediates, el tècnic del Girona ha dit que hi participa. “Tothom vol tenir clar el seu futur però no sempre es pot, no depèn només d’una part. El més ideal seria planificar el pròxim curs sabent quines possibilitats existeixen. Sempre que el club m’ha preguntat, he donat la meva opinió. Aspectes com l’inici de la pretemporada, el nombre de partits amistosos, en tot això ja hi estem pensant. Si anem a Manchester, no es prepara d’un dia a l'altre. Tot el que puc contestar ho faig tractant d’ajudar”. Machín veuria lògic que el Girona comencés a temptejar opcions de futuribles tècnics per si no s’arriba a un acord. “Tot es pot entendre, en el món del futbol. Es mira d’anar dos passos endavant, i el club té el dret a mirar entrenadors tal com fa amb els futbolistes que interessen”, ha dit.

“L’últim segell a una temporada magnífica”

El partit del Girona a Las Palmas (dissabte a les 18.30 h, BeIN LaLiga) tancarà la primera temporada dels blanc-i-vermells a l’elit. “Molt pocs hauríem imaginat una pel·lícula semblant, som l’equip nouvingut que ha assolit la permanència amb més antelació. Hem viscut moments inoblidables: el partit contra el Manchester City, l’excel·lent debut davant l’Atlètic, el derbi amb el Barça, haver guanyat el Madrid campió d’Europa, la sèrie de sis victòries seguides a Montivili amb la porteria a zero, marcar primer al Camp Nou... Hem anat superant registres, nostres i de la Lliga. Ha sigut un any molt ric, el club i l’afició han fet cinc passos de gegant. El premi de la millor afició indica que tenim una gent fidel, per això el Girona es proposa ampliar l’estadi. Som un club simpàtic, amb ADN, i tenim l’oportunitat de continuar escrivint el llibre de Primera”. Machín té clar que el pròxim curs tot comença de nou. “No hem acabat bé i això serveix per posar els peus a terra. Hem fet coses anormals durant dos terços de la competició, però aquest rendiment no garanteix mantenir la categoria el curs que ve. Només hem de mirar el Las Palmas, ens podríem haver trobat en la seva situació. Afortunadament la nostra continuïtat a Primera no està en perill. Hem fet història i això quedarà sempre en el futur per poder-ho veure”.

El Girona s’emporta tots els futbolistes amb l’objectiu d’acabar la Lliga amb victòria per tots els condicionants econòmics que implica acabar en un lloc o en un altre de la classificació. “Volem posar l’últim segell a una temporada magnífica, i quedar tan amunt com puguem. Posaré els jugadors que cregui que estan en millors condicions d’assolir el triomf. No regalo res, tot està meditat i té un significat”, ha dit, abans de reflexionar sobre el marge econòmic que tindrà el club gironí per confeccionar la temporada 2018-19. “És cert que els ingressos augmentaran, però recordem que aquesta és una plantilla de Segona que s’ha guanyat el dret de ser de Primera, posant al dia els seus contractes. Això té un preu, veurem què ens queda per poder fer front a les necessitats. La plantilla que acaba la Lliga, sent gairebé la mateixa, és més costosa que la de l’inici”, ha conclòs.

Més continguts de