Publicitat
Publicitat

Eurocopa

La UEFA donarà 100 milions d'euros als clubs que cedeixin els seus jugador per a l'Eurocopa

El document "Memoràndum d'Entesa" inclou que l'organisme europeu també establirà assegurances que cobreixin els riscos de lesió per als jugadors que participin a l'Euro

Els clubs europeus rebran una quantitat major a 100 milions d'euros dels beneficis de la pròxima Eurocopa de Polònia i Ucraïna 2012 i de més de 150 milions de la que se celebrarà a França el 2016, segons el "Memoràndum d'Entesa" signat aquest dijous entre la UEFA i l'ECA.

El document, subscrit pel president la UEFA, Michel Platini, i pel seu homòleg a l'Associació Europea de Clubs (ECA), Karl-Heinz Rummenigge, va ser donat a conèixer durant el Congrés que la UEFA va celebrar a Istanbul i estarà vigent des d'aquest dijous fins el 30 de maig de 2018.

A més de la participació dels clubs en els beneficis de l'Eurocopa, el memoràndum inclou que la UEFA establirà una assegurança que cobreixi els riscos de lesió per als jugadors quan vagin amb les seves respectives seleccions, "a l'espera que la FIFA prengui el control d'aquest conjunt a nivell mundial".

El president de la UEFA, Michel Platini, s'ha mostrat molt satisfet que el memoràndum "reuneixi a tots els actors clau de la família del futbol de la UEFA, on les federacions nacionals i els clubs s'han mostrat units en diverses qüestions importants que afecten a futbol internacional".

"Això demostra l'excel·lent relació de treball que tenim amb els clubs i representa un veritable èxit en l'enfortiment de la unitat de la família del futbol", ha dit.

Per la seva banda, Karl-Heinz Rummenigge, ha parlat de "dia històric per al futbol europeu de clubs" amb aquest acord que "reconeix clarament la importància dels clubs i la significativa contribució que fan a l'èxit de les seleccions nacionals".

El document també ha estat signat al Congrés d'Istanbul per l'Associació Europea de Lligues Professionals de Futbol (EPFL) i per la unió de jugadors FIFPro en la seva divisió europea, per actualitzar els anteriors memoràndums amb aquestes dues organitzacions.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT