Esports Futbol 23/03/2015

Alerta Digital demana perdó als porcs per comparar-los amb els catalans

Armando Robles respon desafiant a la multa de 60.001 euros proposada per la Comissió Antiviolència. Un dels seus col·laboradors diu que "això amb Franco no passava"

Ara
2 min

BarcelonaLa Comissió Antiviolència va proposar la setmana passada multar amb 60.001 euros els responsables d'Alerta Digital i Armando Robles, presentador del programa 'La Ratonera', per haver de dit que catalans i bascos eren "porcs". Però, lluny de retractar-se, Robles ha insistit en l'insult, i fins i tot ha anat més enllà. En el primer programa després que es fes pública la proposta de multa, Robles ha demanat perdó als porcs "per la comparació d'aquests entranyables animals amb catalans i bascos".

Els insults del programa ultra estan vinculats a la polèmica sobre com respondre si en la final de la Copa del Rei els aficionats catalans i bascos xiulen l'himne d'Espanya. "On hem de posar aquests 70.000 porcs, bascos i catalans, que aniran a la final de la Copa del Rei a degradar els símbols de la nostra nació?", va dir Armando Robles. "El que profana els símbols nacionals no mereix ser anomenat d'una altra manera", va afegir. "Jo els llençaria a la mar, però no sé si hi cabran tots", va concloure, en unes declaracions polèmiques que van motivar la intervenció d'Antiviolència.

Però en el primer programa després de l'anunci de sanció, 'La Ratonera' va decidir insistir en el tema. Les primeres imatges mostraven aficionats però el so de fons era de porcs. Després, Robles ha deixat clar que es ratifica en les seves paraules, i ha dit: "Ningú no em farà callar". Després de demanar perdó als porcs, Robles ha demanat l'opinió d'un dels col·laboradors habituals del programa, el capellà Jesús Calvo, que ha puntualitzat que catalans i bascos som "marrans". I ha reblat: "Això amb Franco no passava". El capellà ha situat la possible xiulada a l'himne en el camp de "l'odi marxista", i ha lamentat que això passi a Espanya, "un país catòlic que va vèncer el comunisme" (presentador i col·laborador parlen sobre Catalunya a partir del minut 01:30 del vídeo).

stats