FUTBOL
Esports 03/07/2019

L'Audiència Nacional confirma l'absolució de Sandro Rosell per blanqueig

La sala adopta la decisió després de rebutjar el recurs de la Fiscalia

Ara
1 min
Pau Molins i Sandro Rosell, arribant a l'Audiència Nacional

MadridLa sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional va confirmar ahir l’absolució de l’expresident del Barça Sandro Rosell de l’acusació de blanquejar comissions il·legals de l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol Ricardo Teixeira, per la qual va estar gairebé dos anys (22 mesos) en presó preventiva. Així, la sala confirmava la decisió de la secció primera del tribunal, que després del judici va decidir absoldre Rosell en aplicar el principi in dubio pro reo (en cas de dubte es decideix a favor del reu) davant els dubtes que se li van plantejar sobre la comissió del delicte de blanqueig.

La fiscalia, que demanava per a Rosell sis anys de presó, va decidir recórrer la decisió, considerant que el tribunal havia fet una valoració incorrecta de les proves suposadament existents contra Rosell, però ahir la sala va rebutjar el recurs de la fiscalia i va confirmar l’absolució de Rosell.

La decisió presa ahir per la sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional confirma que les proves aportades per la fiscalia no són prou sòlides per dictar una sentència condemnatòria contra l’expresident del Barça. Ara, la fiscalia encara podria anar més enllà i recórrer aquesta decisió de l’Audiència Nacional davant del Tribunal Suprem per la via d’un recurs de cassació.

stats