El debat de TV3 lidera, però baixa, i Ariadna Oltra respon a Ricard Ustrell

L'espai va aplegar 358.000 espectadors i va registrar un 22% de quota de pantalla

ARA
2 min
Una imatge del debat de TV3

BarcelonaEls audímetres han parlat. El debat de TV3 i Catalunya Ràdio es va saldar amb un resultat agredolç. Va ser de llarg l'opció més seguida de la programació nocturna amb una quota de pantalla del 22,1% i aplegar 358.000 espectadors de mitjana. La prèvia del debat, emesa entre les 20.00 i les 21.00 h, va marcar un 12,9% de share i 189.000 espectadors. Aquestes dades apuntalen el lideratge de la televisió pública, que va ser la cadena més vista del dia amb una quota del 18,5%. Ara bé, el format conduït per Ariadna Oltra va retrocedir notablement respecte al de les últimes eleccions catalanes, el febrer del 2021, quan va aconseguir 601.000 seguidors de mitjana i una quota de pantalla del 26,1%.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest dimecres al matí Oltra celebrava les audiències aconseguides per la cadena i tenia un recordatori per al presentador d'El matí de Catalunya Ràdio, Ricard Ustrell, que ahir va assegurar que no miraria el debat de TV3 perquè tenia altres coses a fer, com ara "penjar un quadre". "Les ressaques [d'haver presentat el debat fins tard i haver de matinar] passen millor si saps que la gent, en comptes de penjar quadres a una hora que no toca, es dedica a seguir el debat dels mitjans públics d'aquest país. L'audiència del debat d'ahir [per dimarts al vespre] és brutal", ha dit Oltra a Els matins a TV3, en clara referència a Ustrell.

Les paraules d'Ustrell a El matí de Catalunya Ràdio –va afirmar que li agradava més el format de La Sexta, que havia fet un debat el dia anterior, que el de TV3– van fer enfadar els professionals dels mitjans públics catalans, que a través del seu consell professional van exigir una rectificació del periodista. Poques hores després, Ustrell va demanar disculpes i va assegurar que sí que miraria el debat i que, a més, l'endemà el comentaria al matinal de Catalunya Ràdio.

Els comentaris d'Ustrell també li han valgut les crítiques del Sindicat de Periodistes de Catalunya, que ha fet arribar un comunicat als professionals de la corporació en què reteu l'actitud del presentador d'El matí de Catalunya Ràdio. "A pesar que Ricard Ustrell va dir que no veuria el debat electoral de TV3, el programa va tenir una audiència del 22%. Sembla mentida que hi hagi tants catalans que no facin cas de les paraules d'aquest líder de la comunicació quan expressa menyspreu sobre la feina de professionals de TV3 i Catalunya Ràdio", diu el text.

El debat electoral de La Sexta, que es va emetre dilluns, va tenir menys seguiment que el de TV3. El format presentat per Ana Pastor va ser vist per 165.000 espectadors i va aconseguir una quota de pantalla del 9,1%. El programa va coincidir en horari amb Tor, la sèrie documental de Carles Porta, que va ser l'espai de prime time més seguit, amb un 20,3% i 387.000 espectadors.

stats