LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 30/04/2013

Wembley, territori prohibit per al Madrid

El conjunt blanc ha guanyat 2 a 0 el Borussia Dortmund amb dos gols de Benzema i Ramos en els últims minuts

Albert Llimós
Cristiano Ronaldo es lamenta d'una oportunitat errada /GONZALO ARROYO/GETTY IMAGES

BarcelonaEl Madrid s'ha quedat sense la 'Décima' i Mourinho sense la seva tercera Champions, tot i desfer-se 2 a 0 del Borussia Dortmund en un partit amb un final boig. Benzema i Ramos han marcat els dos gols dels blancs i, per uns minuts, l'equip de Mourinho ha cregut en el miracle.

El conjunt madridista ha començat molt fort el partit i des del primer minut ha començat el setge a la porteria de l'equip alemany. Empès pel seu públic i l'esperit de Juanito, el Reial Madrid ha sortit al Santiago Bernabéu amb la intenció d'espantar el jove equip de Dortmund. Higuaín ha tingut la primera oportunitat al minut 5 de partit, però el porter Weinderfeller ha rebutjat la pilota en el cara a cara amb el davanter argentí. Uns minuts més tard, ha sigut Cristiano Ronaldo qui ha rematat al cos del porter, mentre que al minut 14 Özil s'ha plantat davant de Weinderfeller i ha llençat la pilota fora.

A més a més, el Borussia de Jürgen Klopp ha perdut una de les seves estrelles al minut 12 de partit. Mario Götze ha marxat lesionat per problemes físics. L'ímpetu blanc, però, ha durat 20 minuts. Després de l'empenta inicial, el Borussia ha pogut tocar i alentir el ritme. El duel s'ha equilibrat i els futbolistes alemanys han començat a tenir oportunitats i jugar sense l'asfíxia madridista dels primers minuts. El partit ha arribat al descans amb 0 a 0 al marcador i un Madrid que ha anat de més a menys.

El Madrid ha començat el segon temps sense canvis, amb Modric i Xabi Alonso dirigint l'equip i Özil intentant proveir de pilotes els davanters. El primer remat perillós, però, ha sigut de Robert Lewandowski. El polonès ha rebut la passada de Marco Reus i ha xutat al travesser. En el minut 56, Mourinho ha introduït un doble canvi, Kaká pel lesionat Coentrao i Benzema per Higuaín. Tot i els canvis, al minut 62 Diego López ha salvat el seu equip amb una magnífica aturada a Gündogan. El migcampista del Dortmund ha rematat sol des de la frontal de l'àrea petita i ha impactat contra el porter blanc. El Madrid ha esgotat els canvis abans del minut 70, quan Xabi Alonso ha deixat el terreny de joc i ha entrat Khedira. Just després del canvi ha arribat la primera gran oportunitat dels madridistes, un remat que ha marxat alt d'un desconegut Cristiano Ronaldo. Dos minuts més tard, ha sigut Kaká qui ho ha intentat amb un xut que ha fregat el pal dret de Weinderfeller.

En el quart d'hora final, el Dortmund, dirigit per un gran Hummels des de la defensa i amb velocitat a la punta d'atac, ha aprofitat la desesperació blanca. Lewandowski ha tornat a errar una jugada de perill i el seu xut ha impactat en Essien. En una jugada ràpida, Benzema ha marcat l'1 a 0 gràcies a una assistència des de la banda. El gol del francès al minut 82 ha donat ànims a un Madrid que ha continuat atacant. Al 88, Ramos ha marcat després de la passada enrere de Benzema. El Bernabéu embogit ha empès l'equip al miracle, però el tercer gol ja no ha arribat. Fins i tot Diego López ha pujat a rematar un córner en els cinc minuts d'afegit que ha deixat Howard Webb.