Espanyol
Esports Futbol 10/02/2013

L'Athletic Club i l'Espanyol calibren la seva millora a San Mamés

Els dos equips no van començar bé la temporada però han encadenat bons resultats en els últims partits (19 h. GolT i C+ Liga)

Efe
3 min
Els jugadors de l'Espanyol celebren el primer gol contra el Llevant

BarcelonaL'Athletic Club i l'Espanyol calibraran a San Mamés la millora experimentada pels dos equips les últimes setmanes, que ha permès a tots dos alleujar una situació delicada i iniciar l'escalada cap a la zona mitjana de la classificació (19 h, GolT i C+ Liga).

En el cas dels locals, el seu objectiu és mantenir l'anomenada 'mitjana anglesa', és a dir, empatar fora i guanyar a casa, ratificant amb un triomf el treballat punt aconseguit la passada jornada en la visita al Valladolid.

L'Espanyol, de la seva banda, trepitjarà San Mamés amb la intenció d'allargar la seva ratxa positiva després d'haver patit únicament una derrota amb el nou entrenador, Javier Aguirre, i passar dels llocs de descens a estar cinc punts per damunt de la zona vermella de la classificació.

Amb el tècnic mexicà el club català ha recuperat la fe. El seu joc és més intens, sense riscos en les combinacions i molt més segur enrere. Però el feu de l'Athletic no és un camp qualsevol: l'última victòria de l'Espanyol a San Mamés va ser en la temporada 2000-1. Des d'aleshores, sumen sis derrotes i cinc empats.

És per això, entre d'altres coses, que durant tota la setmana el vestidor ha frenat l'eufòria després dels bons resultats. La permanència és la meta, ningú no pensa en una altra cosa. La plantilla blanc-i-blava assumeix que és una carrera de fons i recorda que el conjunt de Bielsa sempre és complicat, i més al seu estadi.

En l'àmbit esportiu, els principals dubtes recauen en el lateral dret. El brasiler Felipe Mattioni es va estrenar la setmana passada com a titular en Lliga després de més de dos anys lesionat. Llavors l'habitual titular, Javi López, estava sancionat però ara el tècnic haurà d'elegir. La resta de la defensa no canviaria.

En el doble pivot, tot apunta que Víctor Sánchez, baixa contra el Llevant per acumulació de grogues, tornarà a la medul·lar al costat de l'hispanoargentí Juan Forlín. A dalt, Sergio García seguiria com a punta, Verdú com a enllaç i el portuguès Simao i l'italouruguaià Cristhian Stuani es repartirien les bandes.

A més, el misteri a la porteria pot quedar tancat. Kiko Casilla, suplent fins a la lesió de l'hispanoargentí Cristian Álvarez, ha rellevat amb notorietat al capità. La setmana passada Cristian no havia realitzat tots els entrenaments i Kiko va ser titular. Demà tots parteixen amb igualtat d'oportunitats.

Pel què fa a l'Athletic Club, el 2-2 al José Zorrilla va ser un nou pas endavant per a l'equip de Marcelo Bielsa, que després de tocar fons després de perdre amb el Rayo Vallecano a 'La Catedral' ha repuntat en la segona volta gràcies a dos empats com a visitant -Villamarín i Valladolid- i la convincent victòria a Bilbao contra l'Atlètic (3-0).

La lesió muscular de Carlos Gurpegui obligarà el de Rosario a retocar l'onze inicial, endarrerint la posició de Mikel San José a l'eix de la saga per formar parella amb Aymeric Laporte, del planter.

Aquest canvi de posició donarà a Ander Iturraspe l'opció de recuperar la seva habitual posició de mig centre de contenció dins d'un equip que, en les seves deu peces restants, serà el mateix de l'últim partit.

A més d'amb Gurpegui, Bielsa tampoc no podran comptar amb els també lesionats Borja Ekiza, Fernando Llorente i Fernando Amorebieta, aquest últim afligit a causa d'unes molèsties a l'esquena amb les quals va tornar dijous passat després de la concentració que va portar a terme a Madrid amb Veneçuela.

stats