Espanyol
Esports Futbol 15/01/2014

Vibrant remuntada de l'Espanyol per eliminar l'Alcorcón de la Copa (4-2)

Un golàs de Pizzi a falta de quatre minuts per al final classifica els periquitos per als quarts de final, després de viure tot el partit eliminats

Luis Pizzi celebra el seu gol / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

Cornellà-El Prat'Espanyolazo' a l'Alcorcón. Al minut 87, Pizzi s'ha inventat un golàs per l'escaire per donar una classificació agònica a l'Espanyol davant l'Alcorcón (4-2). Ho tenia tot perdut l'equip periquito, que ha viscut eliminat tot el partit, però un quart gol del davanter portuguès ha permès als d'Aguirre capgirar el marcador i completar una remuntada vibrant, feta amb el cor. Els blanc-i-blaus seran a quarts de final i s'enfrontaran al guanyador de l'eliminatòria entre l'Osasuna i el Madrid.

No han començat gens bé les coses per a l’Espanyol. Mentre els pocs aficionats que hi havia a Cornellà-El Prat comptaven caps per calcular quants eren els valents que creien que l’eliminatòria s’aixecaria, com s’havia venut esperançadament des del club en les hores prèvies, l’Alcorcón ha colpejat primer amb una ràpida transició que ha agafat despistada la defensa blanc-i-blava. Óscar Plano ha trepitjat l’àrea i ha batut Kiko Casilla amb una rematada col·locada per fer un 0-1 que obligava els d’Aguirre a una gesta. A fer tres gols.

S’hi han posat de seguida i, al minut 10, Simao ha rematat una pilota solta al segon pal per empatar el partit. El portuguès ha provocat un penal poc després perquè Sergio García posés el 2-1. De veure’s eliminat al minut 4, l’Espanyol ha capgirat el marcador i ha ressuscitat en vint minuts per somiar en la remuntada.

A punt ha estat l'Alcorcón de tornar a marcar, però Kiko Casilla ha salvat el 2-2 amb una mà miraculosa. Tothom sobre la gespa sabia que un gol visitant trencava el partit.

I després de fregar el 3-1 que el classificava, l'Espanyol ha hagut de digerir el segon gol de l'Alcorcón, obra de Javito, a falta de deu minuts per al final.

Semblava que tot estava perdut. Que dos gols, en deu minuts, serien impossibles de fer després de les poques idees mostrades minuts abans. Però Víctor Álvarez, regirant-se dins l'àrea, ha fet el tercer en la següent acció i ha tornat a esperançar Cornellà-El Prat. Han tornat els càntics d'"es pot" que havien animat l'equip durant el segon temps i s'ha cregut en el quart gol. I, després d'una acció d'atac força llarga, Pizzi ha buscat angle des del cantó de l'àrea i ha engaltat un xut que s'ha colat per l'escaire, impossible per al porter de l'Alcorcón. Bogeria a Cornellà, bogeria a l'Espanyol, que evita el fracàs de caure eliminat per un rival de Segona i agafa moral per remuntar el vol a la Lliga.