Futbol
Esports  /  Futbol Masculí 03/07/2015

Joseph Blatter: "Qui m'acusi de corrupte ho ha de demostrar primer, però ningú pot, perquè no ho sóc"

L'encara màxim mandatari de la FIFA reitera que la decisió de dimitir es deu a "la immensa pressió" que vivien ell i la FIFA

Ara
2 min
Joseph Blatter / AFP

BarcelonaJoseph Blatter ha trencat el seu silenci per primer cop després d'anunciar que dimitia, el 2 de juny. En una entrevista a la revista alemanya 'Bunte', ha reiterat que és innocent i ha explicat que, fins almenys al pròxim febrer, seguirà sent el president de la FIFA. "Fins al pròxim congrés electoral extraordinari, seguiré exercint el càrrec", ha comentat el dirigent suís, que ha acusat els mitjans de comunicació d'Alemanya, Anglaterra i Suïssa de voler-lo "derrocar".

"Jo i els meus col·laboradors hem hagut de suportar una pressió tan immensa que alguna cosa havia de passar. Només jo podia fer-ho", ha explicat en relació a la dimissió, quatre dies després de ser reelegit al capdavant de la FIFA. "Qui m'acusi de corrupte, ha de demostrar-ho primer. Però ningú pot, perquè no ho sóc", ha defensat, i ha deixat clar en tot moment que té "la consciència tranquil·la", però matisant, sense precisar detalls, que "cada persona té el seu petit jardí amagat en algun costat".

Blatter ha reconegut que no té problemes d'acceptar crítiques "correctes i constructives", però ha apuntat que els que l'acusen de corrupte sense proves "haurien d'estar tancats". Sobre el seu successor, no ha volgut donar gaire detalls, ni postular-se en favor de cap nom, però si que s'ha mostrat convençut que trobaran "un candidat elegible". N'hi ha molts".

Sobre la possibilitat que Maradona sigui el seu relleu, ha deixat clar que "en aquesta casa fan falta qualitats de director", i ha citat una frase que li va dir un president d'una gran federació europea: "La presidència de la FIFA no és cap supermercat del qual un pugui fer-se'n càrrec tan fàcilment". En qualsevol cas, però, ha assegurat que no es planteja seguir més enllà del congrés electoral.

stats