Futbol
Esports Futbol 20/07/2015

La FIFA convoca eleccions per substituir Blatter pel 26 de febrer

L'organització realitzarà un Congrés Extraordinari on es designarà el successor del dirigent, que porta des de 1998 al capdavant 

Ara
1 min
Joseph Blatter, president de la FIFA / RUBEN SPRICH / REUTERS

BarcelonaLa FIFA ha convocat per al divendres 26 de febrer de 2016 la celebració del nou Congrés Extraordinari que servirà per designar el substitut de Joseph Blatter, president del màxim organisme mundial de futbol des de 1998. En aquest Congrés se celebraran les eleccions on s'espera que hi siguin presents candidats com Michel Platini, Zico o Maradona.

En el Congrés també es debatrà i s'aprovaran reformes que l'organització pretén aplicar després que set dels seus dirigents hagin estat detinguts en un escàndol de corrupció destapat a finals de maig. Mentre segueixen en curs les investigacions de l'FBI, la FIFA ha mantingut aparentment el seu normal funcionament, encara que Blatter, que quatre dies després de la seva reeleció va anunciar que no continuaria més enllà del 2016, ha suspès la seva agenda de viatges i ha reduït al màxim les seves aparicions en públic.

Entre les propostes de canvi que es tractaran, hi ha la del Comitè d'Ètica Independent, que ha reclamat més competències per garantir la transparència en els procediments de la FIFA. Un dels casos més recents i sobre el qual amb prou feines s'ha filtrat informació és l'inhabilitació durant set anys de Harold Mayne-Nicholls, expresident de l'Associació Nacional de Futbol Professional de Xile (ANDP) i responsable de la comissió que va visitar els països candidats als mundials de 2018 i 2022 guanyats per Rússia i Qatar.

stats