MUNDIAL
Esports Futbol 24/02/2015

La FIFA descarta que Rússia i Qatar compressin el vot d'un dels seus membres

La Comissió d'Ètica conclou que el belga Michel D'Hooghe no va cometre cap infracció en l'elecció dels Mundials de 2018 i 2022

Efe
2 min
UN MUNDIAL TACAT  El xeic Tamim bin Hamad  al-Thani i el president de la FIFA, Joseph Blatter.

MadridLa Comissió d'Ètica de la FIFA ha conclòs que el belga Michel D'Hooghe, membre del Comitè Executiu d'aquest organisme, no va cometre cap infracció del Codi Ètic en els processos de candidatura dels Mundials 2018 i 2022, concedits a Rússia i Qatar, respectivament, al desembre de 2010.

Segons ha informat la FIFA, l'òrgan de decisió de la seva Comissió d'Ètica ha arribat a la conclusió que no hi ha prou proves que recolzin una possible violació dels preceptes del Codi Ètic i entén que no són necessàries més investigacions en aquest cas, després d'analitzar l'informe de l'òrgan d'instrucció i de conformitat amb la recomanació d'aquest.

Durant el procediment, en el qual s'ha escoltat la versió de D'Hooghe -membre del Comitè Executiu de la FIFA des de 1988- i s'ha contactat amb altres parts que podrien tenir documentació i informació sobre el cas i s'ha investigat si aquest va acceptar un regal de la candidatura de Rússia, un viatge pagat per una nació candidata i possibles beneficis professionals a Qatar per al seu entorn personal.

Pel que fa a la recepció d'un quadre com a regal del comitè organitzador de Rússia 2018, la conclusió de la Comissió d'Ètica és que la pintura no té cap valor comercial i es va tractar d'un obsequi fet per Viacheslav Koloskov, exvicepresident de la FIFA, com a gest d'amistat.

Sobre un suposat viatge pagat per una nació candidata, l'estimació és que el vol i altres despeses del trasllat van córrer per compte de la FIFA, atès que el viatge estava relacionat amb les funcions oficials de D'Hooghe en qualitat de president de la Comissió de Medicina de la FIFA, encara que les despeses d'allotjament van ser coberts pel país candidat.

"L'òrgan de decisió està convençut que el Dr. D'Hooghe no sabia que el comitè de candidatura havia pagat l'allotjament d'aquest viatge i, en tot cas, considera que fins i tot encara que hagués tingut coneixement d'això, no hi ha indicis que això pogués haver influït en el seu vot ", ha informat la FIFA.

La investigació per una possible oferta d'ocupació a Qatar a un parent de D'Hooghe després de la votació s'ha tancat amb la conclusió que no existia vincle entre aquesta relació laboral i el procés de candidatura i que aquest no va estar involucrat en les converses que van conduir a l'oferta d'ocupació.

La Comissió d'Ètica entén que no hi ha proves concretes que el vot de D'Hooghe estigués influït per la decisió del seu parent d'acceptar un treball a Qatar, igual que considera que no ha lloc a incoar un procediment per l'al·legació que el dirigent belga intentés beneficiar el fill d'un amic a través d'una oportunitat comercial al país que organitzarà el Mundial 2022

stats