Futbol
Esports Futbol 29/05/2021

Una final a cara o creu per al títol de Segona per a l'Espanyol

Després dels últims entrebancs, els blanc-i-blaus, amb moltes baixes, necessiten guanyar l'Alcorcón per garantir-se el campionat

Germán Aranda Millán
2 min
RDT, durant l'entrenament de divendres al RCD Stadium

Fa setmanes que l'Espanyol és de Primera i guanyar la Smartbank era un objectiu secundari que els últims entrebancs, combinats amb les victòries del Mallorca, han anat ajornant. Arribats a l'últim partit de la temporada, l'Espanyol necessita guanyar per garantir-se el títol al camp d'un Alcorcón (21 hores, Movistar LaLiga) que es juga no baixar de categoria (tot i que té dos equips per sota separant-lo dels llocs de perill). Qualsevol altre resultat el farà dependre del Mallorca, que es troba només un punt per sota dels de Vicente Moreno.

Entre les principals amenaces de l'equip rival es troba l'exdavanter del filial de l'Espanyol Marc Gual, que ha fet cinc gols amb l'Alcorcón aquesta temporada. El tècnic blanc-i-blau, que en els últims partits havia emprat la tècnica de mantenir el nivell de pressió assegurant que anaven a pel títol, va rebaixar divendres el to del discurs, potser pensant que és més fàcil guanyar si s'assumeix que l'objectiu ja està aconseguit. Així, a més, els jugadors poden gaudir més. "Volem guanyar, però sense perdre de vista que pel que vam venir era per a l'ascens, i això era el més important. Tot el que vingui serà benvingut", va dir Moreno.

Per afrontar l'últim partit, que es jugarà al mateix temps que el Ponferradina-Mallorca, Moreno compta amb baixes importants com Puado, Pedrosa i Óscar Gil, ja concentrats amb la selecció sub-21 per a l'Eurocopa; Baré, que marxarà amb Albània per jugar uns amistosos; Wu Lei, també concentrat amb el combinat xinès; així com Darder, sancionat, i els lesionats Fran Mérida i Oier Olazábal, que havia de donar descans a Diego López en els últims partits i no ha pogut ser. Així, forçosament el partit serà un camp d'assaig per a habituals suplents, amb buits considerables als laterals, on segurament jugaran Dídac Vilà i el jugador del planter Omar, i al centre del camp, on està per veure qui acompanyarà David López. "És possible que tinguem algun jugador del filial d'inici", va dir Moreno, que va defensar que les baixes "no han de ser una excusa" per justificar una derrota.

Qui sí que hi serà és el màxim golejador de l'equip, Raúl de Tomás, que lluita pel Pitxitxi de la categoria i dijous en roda de premsa va anunciar que si depèn d'ell seguirà a l'equip a Primera la temporada vinent. És ben probable que el club opini de la mateixa manera.

stats