FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 02/02/2016

Fitxen un jugador a través de Linkedin

Álvaro Brachi, ex del filial de l'Espanyol, aterra al Domzale eslovè després que l'entrenador pengés un missatge a les xarxes socials per trobar un lateral

A.l.
2 min
El missatge d'Elsner a Linkedin

BarcelonaLes xarxes socials han revolucionat el món del treball. També el futbol. Segons ha explicat el diari 'L'Équipe', l'exespanyolista Álvaro Rodríguez Brachi va fitxar pel NK Domzale eslovè gràcies a Linkedin. El 7 de gener, l'entrenador del conjunt eslovè, Luka Elsner, va penjar un missatge a la xarxa de contactes: "Busco un lateral dret per al nostre equip NK Domzale. Ha de tenir passaport europeu i hauria de ser molt ofensiu per jugar en un 3-4-3", deia Elsner, que és un habitual a l'hora de penjar sol·licituds de jugadors a Linkedin: aquest mercat d'hivern va fer el mateix a finals de gener, en aquest cas, buscant un porter. "Necessito un porter, amb un salari de 2.000 a 2.500 euros nets, amb passaport europeu i preferentment que sigui experimentat. Ha de jugar bé amb els peus", deia el missatge.

En el cas de Brachi, el fitxatge es va concretar després de múltiples propostes d'agents de futbolistes que segueixen Elsner i els seus mètodes per aconseguir jugadors. "Hi ha una cinquantena d'agents que segueixen el meu compte, i en tres dies vaig rebre més de 150 perfils", va explicar el jove tècnic eslovè, que compleix la seva tercera temporada a la banqueta del Domzale. L'ARA s'ha posat en contacte amb Brachi, que ha explicat que la proposta li va arribar a través d'un agent grec, que sabia que el jugador andalús buscava una sortida del Videoton hongarès. "El representant va ser molt concret i directe, per això m'ho vaig creure", ha explicat Brachi, que admet que sempre arriben moltes ofertes de l'estranger, i la majoria s'han d'agafar amb pinzes.

El nou equip de Brachi és tercer a la lliga, per darrere de l'Olimpija Ljubljana i el Maribor. El jugador espanyol va néixer fa 30 anys a Sevilla i es va estar tres temporades al filial blanc-i-blau, entre el 2007 i el 2010. Després va provar sort a Xipre i Hongria, fins que Linkedin li ha obert les portes de la primera divisió eslovena.

stats