La frustració de Thomas Vermaelen

Inèdit al Barça, el central belga va jugar els primers minuts de la temporada amb la seva selecció

Mai és fàcil, per a un jugador, quedar-se reiteradament fora de les convocatòries. I encara ho és menys si el club no t’ha obert la porta per marxar, tot i saber que tindries un paper residual a l’equip. És el cas de Thomas Vermaelen, inèdit encara al Barça, que va haver d’esperar a un partit intranscendent de la seva selecció, que ja estava matemàticament classificada per al Mundial de Rússia, per tenir els primers minuts de la temporada. El belga va jugar tot el partit en el triomf dels diables rojos contra Bòsnia i Hercegovina (3-4).

Vermaelen va trobar a Bèlgica el que encara no ha pogut trobar al Barça, club al qual s’ha hagut de quedar tot i la petició del futbolista de fer les maletes. El central, martiritzat per les lesions constants, ha estat disponible en la majoria de partits d’aquest curs però tan sols havia entrat una vegada en la convocatòria, en el partit contra l’Eibar, que es va passar a la banqueta. Per ara és la quarta opció de Valverde, per darrere de Piqué, Umtiti i Mascherano. I no sembla probable que la situació canviï. Amb la selecció, havia anat convocat en l’anterior aturada del mes de setembre, tot i que no va disputar cap minut.

Va ser el mateix jugador qui va desvelar durant la concentració que el Barça no li havia donat permís per anar-se’n durant l’estiu. Segons Vermaelen, quan es va posar en contacte amb la direcció esportiva li van dir que “no era possible” perquè “només hi havia quatre centrals”. Si volia anar-se’n, ho havia de fer unilateralment, pagant la clàusula. “Però qui pagaria 8 milions d’euros per un jugador com jo?” L’Anderlecht i l’Everton, els equips que s’havien interessat per ell, van fer-se enrere per aquesta barrera econòmica.

Estava disposat a jugar amb el filial

El mateix Vermaelen va explicar que fins i tot estaria disposat a “jugar amb el filial”, però que evidentment no podia perquè la normativa de la lliga espanyola no l’hi permetia. L’únic consol és que s’entrena “amb grandíssims futbolistes” cada dia i que compta amb l’ajuda d’un entrenador personal que l’assessora a nivell físic.

Perjudicat, però, per la falta de ritme de competició, els d’ahir podrien ser els únics minuts de què disposa el central durant aquesta aturada de seleccions. Almenys, això és el que donava a entendre el seu seleccionador, el català Robert Martínez, que considerava “poc intel·ligent” fer-lo jugar els dos partits.

Per ara, Vermaelen manté la plaça a la selecció, però podria caure de la llista mundialista si no té protagonisme durant la temporada. El mercat d’hivern pot ser la seva salvació.