LLIGA ALEMANYA
Esports Futbol 22/01/2011

El Dortmund empata amb l'Stuttgart, el Bayern goleja al Kaiserslautern i el Schalke guanya amb gol de Raúl

El Bayern de Munic goleja per 5-1 al Kaiserslautern, amb tres gols de Mario Gómez, un de Robben i l'altre de Müller. El Schalke guanya 1-0, amb gol de Raúl

Raúl González celebra el seu gol davant el Hannover 96.

BarcelonaEl Borussia Dortmund, líder de la Bundesliga, no ha passat d'un empat a un gol a casa davant l'Stuttgart, mentre que el Schalke, amb gol de Raúl González, ha derrotat a domicili (0-1) el segon classificat, el Hannover 96, i el Bayern Munic ha saltat fins al tercer lloc amb un contundent triomf davant el Kaiserslautern per 5-1.

El Bayern s'ha vist afavorit per la derrota del Magúncia, per 0-1 a mans del Wolfsburg, encara que demà podria baixar al quart lloc si el Bayer Leverkusen derrota el cuer Borussia Mönchengladbach. Els resultats d'altres estadis fan que la punxada del líder al seu propi camp no tingui més gravetat. L'avantatge sobre el Hannover no només segueix sent gran, sinó que amb l'empat d'avui augmenta fins i tot de dotze a tretze punts.

Demà el Leverkusen podria pujar al segon lloc a onze punts del líder el que segueix semblant massa per lluitar pel títol. La figura de la jornada ha estat Mario Gómez, que ha marcat tres dels cinc gols del Bayern contra el Kaiserslautern. Els altres gols bavaresos han estat de l'holandès Arjen Robben, que ha reaparegut com a titular, després de recuperar-se de la seva lesió, i Thomas Müller. Amb la seva victòria, el Bayern està per primera vegada des del començament de temporada en els llocs de la Lliga de Campions. "Som tercers i crec que estem en bon camí", ha dit l'entrenador del Bayern, Louis Van Gaal, que malgrat la gran tarda de Gómez s'ha permès el luxe de queixar-se del seu golejador. "És clar que ha jugat bé. Però en el primer temps havia hagut de fer un gol més. Fer el primer i el segon és el que importa. El quart i el cinquè ja no són importants", ha dit Van Gaal. L'objectiu dels bavaresos -estan a catorze punts del Dortmund- és el segon lloc, però si en les properes jornades arriben a convertir-se en el més immediat perseguidor del líder podria tornar l'emoció, ja que si hi ha un equip que té l'ofici i la classe per descomptar una distància astronòmica aquest és el Bayern.

El Dortmund hauria d'haver guanyat, ja que ha gaudit d'innombrables ocasions per fer el 2-0, després d'haver anat per davant des del minut 41 amb gol de Mario Götze. El segon gol no ha arribat i en un contraatac l'Stuttgart ha castigat el líder amb una diana del rus Pavel Pogrebnyak (min. 85).

El Schalke ha donat un cop de mà amb la seva victòria al feu del Hannover per 0-1, amb un gol de l'exmadridista Raúl als 33 minuts. És el desè gol a la Lliga de l'atacant espanyol, que segueix sent un valor segur per al seu equip, que és desè, igualat amb el Hoffenheim, novè, que demà rebrà el St Pauli, i a un punt del vuitè, l'Eintracht de Frankfurt .

La jornada s'havia obert el divendres amb victòria de l'Hamburg per 1-0 davant l'Eintracht, amb gol de Mladen Petric.