Futbol Femení
Futbol19/06/2011

Un gol d'Olga en la segona meitat de la pròrroga fa campió de la Copa de la Reina al Barça (1-0)

Després de més de 108 minuts de màxima igualtat, una bona acció des de la dreta de Carol l'ha rematada a gol Olga per decidir la final i derrotar l'Espanyol, vigent campió de la competició

MadridEl Barça és el nou campió de la Copa de la Reina després de derrotar en una llarguíssima final al vigent campió, l'Espanyol.

La final de la Copa de la Reina s'ha decidit en el minut 108, quan Olga ha marcat l'únic gol d'un partit molt igualat, de molt de respecte entre el Barça i l'Espanyol. Convençuts que un gol podia ser suficient per caure derrotats, ni Barça ni Espanyol han volgut donar un pas excessivament atrevit per ser campions. Sense desdibuixar mai les defenses, les unes i les altres han traçat atacs en busca del gol, però amb poc convenciment i pocs efectius. Tant pocs, que ha fet falta jugar gairebé dues hores sota un intens sol per marcar un gol.

90 minuts de no voler perdre

Cargando
No hay anuncios

El respecte, la forta calor que fa a Madrid i l'estat de la gespa, seca i alta, no ha ajudat a donar dinamisme a un primer temps ensopit i lent. El Barça ha tingut més la pilota, perquè l'Espanyol l'ha deixat tenir-la. Les d'Óscar Aja, segures i replegades, han esperat que el Barça toqués en zones estèrils del propi camp i han confiat les seves opcions d'atac a les sortides ràpides de Willy i Erika, però les blaugranes ho han controlat en tot moment i Ràfols no ha tingut feina.

Sí l'ha tinguda Mariajo, que ha hagut de lluir-se en tres ocasions per salvar el seu equip del primer gol blaugrana. Primer, en un xut llunyà de Noe que ha refusat a córner. Poc després, en la més clara, ha hagut de fer una doble intervenció en un un contra un amb Corredera. I, al minut 43, s'ha estirat per salvar un col·locat xut de Montse Tomé.

Cargando

La segona meitat ha començat un pèl més animada, tot i que tampoc s'han volgut assumir gaires riscos. El Barça ja no ha dominat tan còmodament la possessió i l'Espanyol ha fet un pas endavant, guanyant presència a l'àrea blaugrana. Ràfols ha començat a tenir feina, mentre que Mariajo, a diferència del primer temps, s'ho mirava amb certa calma.

Willy i Erika han continuat sent la principal aposta ofensiva de les periquites, que han fet de les pèrdues de pilota del Barça el seu màxim perill. De dues errades de les centrals culers, han arribat dues bones ocasions.

Cargando

Un pas endavant a la pròrroga

En el primer minut de la pròrroga, Mariajo ha tornat a salvar el seu equip d'un gol que hagués pogut ser decisiu. Corredera l'ha encarat però el seu remat ha anat al cos de la portera blanc-i-blava. El refús l'ha recollit Olga al punt de penal, però tampoc ha estat encertada i el seu xut ha marxat molt desviat. El Barça ha gaudit d'alguna altra aproximació de perill aprofitant cert desordre de la defensa periquita, afectada pels canvis, però no ha trobat el premi del gol.

Cargando

La segona part de la pròrroga ha començat amb l'Espanyol decidit a evitar els penals i el Barça, segur que tindria alguna jugada. I, de fet, una bona acció per la dreta de Carol ha marcat el camí del partit. Olga ha recollit la seva centrada dins l'àrea i ha rematat col·locat, impossible per a Mariajo. El gol de la davantera blaugrana ha servit per donar al Barça el títol de la Copa de la Reina. L'Espanyol ho ha intentat a la desesperada al final, però no ha tingut l'última ocasió que hagués pogut forçar els penals. El Barça, fins i tot, hagués pogut ampliar la renda.

Barça: Ràfols; Lau, Meli, Ani, Melanie (90' Rocío); Marta U., Vicky (Romero 112'), Noemi (72' Guti); Corredera, Montse Tomé (59' Carol), Olga

Cargando

Espanyol: Mariajo; Torrejón, Ane, Gimbert, Sonia (91' Lara); Meseguer, Monforte; Vilanova (63' Andrea), Erika, Alexia (99' Debo); Willy

Gols: 1-0, 108' Olga.

Cargando

Àrbitre: Valentín Pizarro Gómez. Ha amonestat amb targeta groga a Torrejón (26') i Vicky (99').

Lloc: Las Rozas (Madrid). Unes 300 persones.