Futbol
Esports Futbol 29/08/2014

Guardiola sobre Xabi Alonso: "És un gran professional i molt intel·ligent"

El tècnic evita comparar l'exmadridista amb l'alemany Toni Kroos, amb qui han intercanviat equip aquest estiu

Efe
2 min

BerlínEl tècnic del Bayern Munic, Pep Guardiola, ha valorat aquest divendres la incorporació de Xabi Alonso al seu equip després que confirmar aquest matí el traspàs del migcampista tolosà a l'equip bavarès per dos anys.

"Tots coneixem Xabi Alonso. Té una gran personalitat, és un gran professional i molt intel·ligent", ha assegurat l'entrenador del Bayern en roda de premsa.

Alonso ha reconegut aquest matí a la televisió alemanya 'Sport 1' que un dels motius del seu pas al Bayern és el seu preparador, Pep Guardiola, i ha assegurat que serà un honor treballar a les seves ordres.

L'entrenador no va confirmar si Alonso jugarà el partit de dissabte contra el Schalke, encara que el Bayern va assenyalar que tant el jugador espanyol com Mehdi Benatia, el defensa marroquí que va ser presentat ahir, estan en forma.

També ha evitat fer comparacions entre el jugador guipuscoà i l'alemany Toni Kroos –vuit anys més jove que Alonso–, que ocupava el centre del camp de l'equip bavarès fins al juliol passat, quan va ser fitxat pel Reial Madrid.

La funció d'Alonso, segons destaquen els mitjans germànics, serà compensar les absències al club bavarès dels lesionats Bastian Schweinsteiger, Javi Martínez i Thiago Alcántara.

El director esportiu del Bayern, Matthias Sammer, va considerar ahir en avançar l'acord amb el jugador que Xabi Alonso ajudarà l'equip a millorar la seva qualitat i es va mostrar convençut que té per davant com a mínim dos anys "al màxim nivell".

Sorteig de Champions

Guardiola també ha valorat aquest matí el sorteig de la Lliga de Campions, en què l'equip bavarès li va tocar competir al costat del Manchester City, el CSKA Moscou i el Roma.

"És un grup complicat, però així és la Lliga de Campions", ha assegurat.

stats