FUTBOL
Esports Futbol 31/05/2019

La història del Liverpool contra la il·lusió del Tottenham

Els 'reds' tornen a la final de la Champions, mentre que els 'spurs' la jugaran per primer cop

Albert Nadal
2 min
El Wanda Metropolitano, seu de la Lliga de Campions

BarcelonaTot està a punt a Madrid per a la primera final de la Lliga de Campions que acollirà el Wanda Metropolitano i que disputaran el Tottenham i el Liverpool aquest dissabte (21 h, Movistar Liga de Campeones). Fa dies que els dos conjunts ja són a terres espanyoles: en el cas dels londinencs, a Madrid, i, pel que fa als 'reds', a Marbella. Amb la Premier acabada des de fa setmanes, tant Mauricio Pochettino com Jürgen Klopp han volgut aïllar els seus respectius equips de cara a una final en què el Liverpool parteix com a favorit, mentre que el Tottenham s'hi ha plantat esquinçant totes les travesses.

Al Wanda, el conjunt 'red' tindrà l'oportunitat de refer-se de la derrota a la final de l'edició passada de la Lliga de Campions, quan va ser escombrat pel Reial Madrid (3-1) en una duel en què la lesió de Mohamed Salah (a mans de Sergio Ramos) a les primeres de canvi i l'actuació temerària del porter Loris Karius van dibuixar un partit sense gaire història. Per la seva banda, el Tottenham jugarà la seva primera final de la Champions disposat a escriure una pàgina nova en el llibre que recull la llista d'equips anglesos que han alçat la màxima corona europea de clubs.

Amb Firmino i Kane

A diferència de la semifinal contra el Barça, en què en la tornada Jürgen Klopp no va poder comptar ni amb Mohamed Salah ni amb Firmino, el tècnic alemany té al seu trident de gala disponible (el completa Sadio Mané). Per la seva banda, Mauricio Pochettino podrà comptar amb la punta de llança del seu bloc, el davanter Harry Kane.

Firmino i Salah

D'aquesta manera, alguns dels actors secundaris que van ser herois en les semifinals hauran d'esperar el seu torn a la banqueta, com és el cas d'Origi (Liverpool) i Fernando Llorente (Tottenham). Lucas Moura, autor d'un 'hat trick' decisiu en la tornada de les semifinals contra l'Ajax, podria sortir com a titular si el tècnic argentí dels 'spurs' considera que Kane no arriba prou en forma per partir d'inici o, també, si decideix aplicar alguna variant tàctica en un dels equips que més muta de sistema durant els partits.

Amb hegemonia anglesa a Madrid, la corona europea volarà cap a Londres per primera vegada a mans del Tottenham o anirà cap a Liverpool tenyida de vermell per sisè cop en la història d'aquesta competició. El Wanda Metropolitano dictarà sentència.

stats