Futbol
Esports Futbol 28/01/2012

John Carlin: "Mou combina la immaduresa d'un adolescent amb la intolerància d'un dictador militar"

Qualifica el tècnic de "'hooligan'" en un reportatge a 'El País' i assegura que "no fa la sensació d'estimar el futbol com ho fan Guardiola, Ferguson o Valdano"

Ara
2 min
José Mourinho, al Camp Nou. LLUÍS GENÉ / AFP PHOTO

BarcelonaJohn Carlin qualifica José Mourinho d'un entrenador "hooligan" i assegura que "combina la immaduresa d'un adolescent amb la intolerància i l'exigència d'un dictador militar". Un fet que, segons el periodista, fa que "caigui tan malament entre tants espanyols" excepte al Reial Madrid on és "un fenomen global".

Carlin publica aquest dissabte un retrat sobre la figura de l'entrenador portuguès que es titula: José Mourinho, l'entrenador hooliganhooligan, on analitza la seva manera de veure el futbol i de dirigir els seus equips. El periodista es mostra molt crític amb el personatge, sobretot per la seva manera de fer, i considera "sorprenent" com en menys de 2 anys s'ha convertit "de lluny, en el personatge més polèmic d'Espanya". I assegura que "possiblement ningú no hagi provocat més divisió –més repulsió o més adhesió fanàtica– des del temps de Franco".

En aquest retrat periodístic, John Carlin recorda que Mourinho va arribar al Reial Madrid amb un currículum demolidor, i poc després d'haver superat el "totpoderós Barça" a les semifinals de la Champions amb l'Inter de Milà; però també explica que "mica en mica va perdent adeptes" per la seva manera de fer i perquè no acaben d'arribar els resultats esperats. En comparació, el periodista britànic assegura que la seva etapa com a entrenador del Chelsea –que va durar quatre anys– va ser "una altra cosa".

Carlin explica que "la cara pública de Mourinho és la d'un personatge iracund i ressentit que veu enemics per tot arreu" i que "no fa la sensació d'estimar el futbol en sí mateix, a diferència de Guardiola, Ferguson o Valdano".

Per últim, conclou que "potser sí que guanyarà la Lliga i la Champions amb el Reial Madrid i superarà per fi el Barça" però es pregunta si "aquests trofeus tindran més valor pels madridistes que la imatge que projecta al món i l'exemple que dóna als nens un club que té com a bandera i buc insígnia un personatge com José Mourinho".

stats