Pilota d'or
Futbol 13/01/2014

Pelé rep la primera Pilota d'Or honorífica

L'exjugador i triple campió del món amb la selecció del Brasil ha assegurat que a la fi ja ha completat "la sala de trofeus"

Ara
2 min
Pelé, amb Joseph Blatter abans de la gala de la Pilota d'Or / ALECANDER HASSENSTEIN / GETTY IMAGES

BarcelonaLa llegenda del futbol brasiler Pelé, autor de més de 1.281 gols com a professional, ha rebut aquest dilluns a Zuric la primera Pilota d'Or honorífica durant la gala de la Pilota d'Or convencional, l'únic títol individual que no va guanyar durant la seva carrera com a futbolista. Així ho havia anunciat ja la revista 'France Football', la publicació que atorga el premi juntament amb la FIFA.

De fet, aquesta revista havia explicat hores abans que l'exjugador brasiler rebés el premi que, "per raons de reglament, el 'rei' Pelé no figura en el palmarès de la Pilota d'Or, una anomalia que es corregirà en aquesta edició de 2013". Cal recordar, a més, que la Pilota d'Or era un premi que fins al 1995 només podien rebre jugadors europeus.

El mateix Pelé, que ha estat rebut dempeus pels assistents a la gala, ha confessat amb emoció que a la fi ha pogut aconseguir aquest títol. "No he jugat sol mai, sempre amb amics i companys. No puc oblidar les persones que netejaven les botes i els que ens feien massatges, per això vull compartir amb ells aquest premi. He jugat 30 anys com a professional i he guanyat tants premis, però envejava els jugadors que guanyaven la Pilota d'Or perquè no teníem aquest premi a Amèrica, però ara he completat la meva sala de trofeus".

D'altra banda, ha afegit que "els tres Mundials que vaig guanyar signifiquen el mateix per a mi, es difícil dir quin va ser més important. Era un somni aconseguir el primer amb 17 anys, però el del 70 va ser l'últim per a mi i potser el més important".

stats