GIRONA FC

Un perfil continuista que agrada al Girona

Eusebio Sacristán s’avança per aconseguir un seient amb molts pretendents

La banqueta del Girona busca l’inquilí que lideri el segon pla blanc-i-vermell a l’elit després de l’adeu de Pablo Machín. El telèfon de Quique Cárcel, l’home fort als despatxos i acabat de renovar fins al 2022, treu fum en uns dies plens de xerrades i reunions en què s’ha reduït dràsticament la llista de candidats inicials. Fa una setmana de la roda de premsa del director esportiu, que va marcar les pautes de com havia de ser el successor del tècnic sorià. Eusebio Sacristán encaixa perfectament amb el model continuista que es busca a Montilivi. Ningú pot qüestionar el seu coneixement, primer com a jugador i actualment com a entrenador, de la Lliga. Fitxat el novembre del 2015 per la Reial Societat, Eusebio en va ser destituït el mes de març. Al seu currículum, la novena posició del primer curs i la sisena del passat, aconseguida la classificació per a l’Europa League gràcies a un joc que va rebre nombrosos elogis. “Necessito sentir que la persona que arribi és feliç amb la plantilla i cregui en el projecte. Aquí, els grans protagonistes són els futbolistes, mereixen tot el respecte del món i han demostrat la seva vàlua. Optem per la continuïtat del model, amb els matisos lògics que hi aporti qui arribi, i no per trencar allò que tants fruits ens ha donat” explicava Cárcel, que afegia que ja tenia un nom que el seduïa més que la resta, tot i que també hi havia dos candidats més amb molta força.

La línia continuista que tant reclamen a Girona implica continuar creient en l’aposta de fer les coses des de la pilota. Amb fermesa i convicció, implantant un segell com l’assolit per Pablo Machín, autor d’un equip recognoscible damunt del terreny de joc. El nou tècnic, segons les exigències de Cárcel, ha de tenir un clar coneixement de la plantilla i del projecte de club que hi ha al darrere. Les sinergies construïdes amb el Manchester City avalen la contractació d’Eusebio, bon amic de Pep Guardiola. Però la diferència la marca la capacitat de seducció. Quique Cárcel ha dit que necessita apreciar que el nou entrenador capti l’essència del Girona i li transmeti una ambició i un lideratge que decanti la balança a favor seu. Les reunions dels últims dies han anat en aquest sentit i Eusebio s’ha posicionat com el candidat més ben situat perquè agrada, i molt, a Quique Cárcel, a l’espera de llimar les condicions contractuals.

Diversos candidats a l’espera

Mentre la decisió pren forma, molts són els candidats que esperen a la recambra –alguns noms no han transcendit– o que ja han quedat descartats. A les travesses del primer dia van aparèixer noms com els de Domènec Torrent i Mikel Arteta, integrants del cos tècnic del Manchester City. Quique Cárcel, que està cursant un màster –com ell mateix ha reconegut– a una velocitat exprés, ha temptejat diverses alternatives. Homes com Òscar Garcia, que veu amb més bons ulls marxar a l’estranger, i Fran Escribá, van ser els primers a caure d’una llista on també hi havia Mauricio Pellegrino, que ha acabat signant pel Leganés.

Un altre dels contactats –mitjançant el seu entorn– ha sigut Míchel González, exentrenador del Màlaga, que estava disposat a abaixar-se el sou per optar al càrrec. L’últim a aparèixer en escena és Juan Carlos Unzué, bon amic de Pablo Machín i desvinculat del Celta de Vigo, amb qui s’ha conversat durant aquest procés de recerca. La seva estructura futbolística, atrevida i ofensiva, també s’aproxima a la idea de joc que es vol plasmar a Montilivi. A falta de saber qui serà l’escollit de manera oficial, el club s’ha assegurat la continuïtat de Chicho Pèlach, el tècnic del Peralada, que ha renovat contracte fins al 2020. Amb una filosofia que encaixa a la perfecció amb els ideals de Cárcel, a Girona es considera que encara és massa aviat “per llançar-lo als lleons” i continuarà fent passos en una trajectòria que el podria veure agafar les regnes del primer equip en un futur. Abans arribarà un tècnic amb més galons, que Eusebio desitja que porti el seu nom.

Més continguts de