FUTBOL FEMENÍ
Esports Futbol 17/01/2019

Presentat el Catalunya-Xile, la festa del futbol català femení

S'ha sabut la convocatòria del combinat català per al partit que es jugarà dilluns a l'Hospitalet

Albert Nadal
2 min
Presentant el Catalunya-Xile, la festa del futbol català femení

BarcelonaEl Catalunya-Xile de les seleccions absolutes femenines dels dos països ja està en marxa, gairebé a tocar, perquè és jugarà el dilluns 21 a les 19 h al Camp Municipal de l'Hospitalet de Llobregat. Aquest dijous s'ha presentat el partit a la seu de la Federació Catalana de Futbol, amb la presència de les personalitats que l'han fet possible. Tots els ponents han coincidit en una mateixa idea: el partit és un orgull i una satisfacció per al futbol femení català. L'entrada al partit serà gratuïta i, de 17.45 a 18.45 hores, algunes jugadores signaran autògrafs al voltant de l'estadi.

La seleccionadora catalana absoluta, Natalia Arroyo, ha donat la llista de 18 convocades, en què hi ha una barreja d'experiència i joventut. Malgrat que el dilluns 21 és una data FIFA i això implica que moltes jugadores catalanes estiguin convocades amb la selecció espanyola absoluta, Arroyo ha definit la convocatòria com una "llista molt competitiva" i ha ofert algunes pinzellades de les seves jugadores.

Arroyo també ha agraït la predisposició de les jugadores, que no sempre és fàcil en aquestes dates a meitat de temporada, i del rival, Xile, la selecció número 38 al rànquing FIFA i que està immersa en la preparació del Mundial de França que es jugarà aquest estiu. "El nivell de les jugadores a Catalunya és altíssim, i per això sempre volem superar-nos. Jugar contra un rival del nivell de Xile és un gran repte i una responsabilitat", ha valorat la seleccionadora catalana. Per la seva banda, una de les jugadores convocades, la defensa Berta Pujadas, ha expressat la il·lusió per jugar el partit: "Tinc moltes ganes de poder jugar aquest partit. És diferent, no es pot jugar cada dia".

El moment anecdòtic i divertit de la presentació l'ha protagonitzat Laura Ràfols, exportera i capitana del Barça retirada al final de la temporada passada. "Si ho arribo a saber trigo una mica més en retirar-me!", ha bromejat. "No podré disputar aquest partit, però que Catalunya jugui un partit així és un gran avenç per al futbol femení català", ha afegit l'exfutbolista.

La paraula 'orgull' ha sigut una de les més pronunciades durant la jornada. El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha destacat el projecte de la campanya 'Orgulloses' de la FCF, que es va engegar fa més d'un any per promoure el futbol femení català. "Des de la federació estem donant suport al futbol femení, aquest any hem arribat a les 10.000 llicències. És un orgull que es jugui aquest partit de la selecció", ha valorat Soteras.

En la mateixa línia s'ha manifestat Antoni Reig, director del Consell Català de l’Esport: "Sempre és un orgull veure el futbol català i una promoció per a Catalunya i els seus territoris". Per la seva banda, Cris Plaza, regidor d'Esports de l'Ajuntament de l'Hospitalet, ha destacat la seva ciutat com una "ciutat obertat" i ha assegurat que promourien el partit perquè hi hagi una bona afluència de públic. De la mateixa manera, Mònica García, vicepresidenta del CE l'Hospitalet, ha destacat l'orgull de poder acollir el partit: "Ens sentim orgullosos i orgulloses d'acollir aquest partit. Entre els nostres objectius hi ha promoure l'esport femení i fomentar la igualtat, per això rebem amb els braços oberts aquest partit".

El dilluns 21, a les 19 hores, al Camp Municipal de l'Hospitalet, hi ha una cita amb la festa del futbol femení català.

stats