Espanyol
Esports Futbol 01/10/2012

El portaveu del consell de l'Espanyol: "Entenem el desencís i la frustració de l'afició, però la nostra capacitat d'actuació és limitada"

Rafael Entrena assegura que el consell està "sensibilitzat" amb la situació de l'equip, deixa clar que "no pot baixar a la gespa" i reconeix que potser l'òrgan rector del club no ha sigut prou clar "explicant les decisions que s'han hagut de prendre"

Natalia Arroyo
2 min
Rafael Entrena

Cornellà de LlobregatEl portaveu del consell d'administració de l'Espanyol, Rafa Entrena, ha valorat la reunió ordinària de l'òrgan rector del club blanc-i-blau. "Estem molt sensibilitzats amb el sentiment de desencís i frustració de l'afició. Hem dut a terme un profund i intens debat en el qual s'han plantejat moltes alternatives. S'ha arribat a plantejar fins i tot la dissolució d'aquest consell. Però en un exercici de responsabilitat en benefici de l'Espanyol s'ha decidit mantenir-lo", ha començat Entrena, que ha definit la sessió d'aquest dilluns com una "catarsi". "Abans de prendre cap decisió en calent, volem escoltar tots els estaments del club i prendre la millor decisió, més en fred", ha afegit el portaveu del consell, que ha deixat clar que els consellers "tenen un marge d'actuació limitat i no poden baixar a la gespa, només gestionar el club".

Procés de diàleg amb el soci

Rafael Entrena ha exposat que, un cop es compleixi el pla de sanejament del club, no es descarta "poder aspirar a cotes més altes" i demana la màxima unitat de l'espanyolisme. "Volem que de manera honesta i constructiva participin en el diàleg tots els estaments del club, com l'APMAE, la Curva i la Federació de Penyes. Volem que tothom digui la seva opinió. Entre tots hem de construir un Espanyol de futur amb personalitat pròpia, sense descuidar les necessitats del present". El consell els ha convocat a una reunió els pròxims dies per iniciar "un procés de diàleg" que ajudi a resoldre quin Espanyol vol l'afició i quin pot tenir.

"Assumim que hem comès errors –ha afegit–. Sobretot, no haver sigut capaços de transmetre quins són els objectius socials i esportius d'aquest consell. I això ha generat un sentiment de desencís en la gent. Segurament no hem sabut explicar les decisions que hem hagut de prendre. Volem iniciar un camí de màxima transparència a partir d'ara".

"És evident que hi ha un distanciament important entre el consell i l'afició. Assumim la nostra responsabilitat en aquest distanciament. Potser ens hem centrat a tirar el club endavant, mirant de deixar lluny el fantasma del concurs de creditors. Potser per mirar de complir aquests objectius no hem sabut explicar prou bé als aficionats per què fem el que fem i fins on volem arribar", ha insistit Entrena. "Tenim un potencial impressionant. Hem de buscar el nostre lloc enmig de moltes dificultats. No és fàcil", ha afegit.

El futur de Germán de la Cruz

El consell, que a través d'Entrena ha deixat clar que Germán de la Cruz no ha presentat la dimissió, assegura que no es planteja rellevar-lo del seu càrrec o limitar-li les funcions. Sobre la sensació exterior de problemes interns dins el consell, Entrena ha volgut deixar clar que no hi ha problemes entre els consellers "més enllà que sempre hi ha debat".

Suport total a Pochettino

Rafael Entrena ha traslladat la plena confiança del consell en el cos tècnic "per la seva trajectòria" i ha deixat clar que "tots els consellers han ratificat la tasca de l'entrenador".

El consell ha anunciat que la Junta General d'Accionistes, prevista per als pròxims dies, serà el 6 de novembre.

stats