Futbol
Esports 12/08/2019

Els clubs es neguen a negociar els horaris amb la Federació

Rebutgen per unanimitat la proposta de Rubiales i tiraran endavant el recurs d'apel·lació

M.m.
1 min
Luis Rubiales

MadridEls clubs de Primera i Segona divisió han acordat per unanimitat que no negociaran els horaris del futbol amb la Federació Espanyola (RFEF) i que tiren endavant el recurs d'apel·lació. Així, l'ens que presideix Javier Tebas vol que la justícia li doni la raó i li permeti fixar els dies i les hores dels partits, sigui en cap de setmana o no.

La Lliga havia convocat per aquest dilluns una assemblea extraordinària per valorar la decisió del jutjat mercantil número 2 de Madrid. El tribunal, que havia de decidir entre el calendari de la Lliga (amb futbol divendres, dissabte, diumenge i dilluns) i el de la Federació (només el cap de setmana), va prendre una decisió salomònica i va autoritzar a jugar partits de divendres a diumenge, però els dilluns no. A més, exigia a la patronal compensar la RFEF amb 15 milions d'euros si volia disputar partits els divendres.

La Lliga va anunciar ràpidament que presentaria recurs, mentre que la RFEF va moure's per evitar anar novament a judici i arribar a "un pacte" perquè hi hagués futbol fora del cap de setmana "a través d'una negociació franca i de bona fe". L'ens que presideix Luis Rubiales havia enviat una carta als clubs amb aquesta proposta, que s'havia de debatre aquest dilluns.

La resposta dels clubs, per unanimitat, ha estat rebutjar aquesta possibilitat i tirar endavant el recurs d'apel·lació. D'aquesta manera volen que la justícia els autoritzi a establir els horaris de totes les jornades sense necessitat d'acord previ amb la Federació.

stats