FUTBOL
Esports 20/11/2017

Luis Rubiales anuncia que serà candidat a presidir la Federació Espanyola de Futbol

L'exjugador de futbol ha renunciat a la presidència de l'Associació de Futbolistes Espanyols

Efe
2 min
Luis Rubiales, president de l'Associació de Futbolistes (AFE) / VÍCTOR LERENA / EFE

MadridLa junta directiva de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha comunicat aquest dilluns la renúncia voluntària de Luis Rubiales a la presidència de l'associació i el nomenament de David Aganzo com a substitut.

Luis Rubiales (Las Palmas de Gran Canaria, 23 d'agost del 1977) va assumir la presidència de l'AFE el març del 2010, després de la renúncia de Gerardo González a presentar-se a la reelecció al capdavant del sindicat de jugadors. El nom de Rubiales, exjugador, entre d'altres, del Lleida, el Xerez i el Llevant, s'ha vinculat a una candidatura a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol, si es produeix la dimissió o una moció de censura contra Ángel María Villar, inhabilitat en les seves funcions per un any pel cas Soule. Rubiales ho ha confirmat aquest dilluns, i s'ha mostrat "convençut" que té "el suport majoritari" per convertir-se en el nou president de la RFEF. "Tinc clar el que vull fer, no serà gens precipitat, però hi ha coses que no depenen de mi. Aquest acord s'ha fet després de madurar, per veure si després d'una dimissió, bé per una moció de censura o per mitjans jurídics amb el recurs del Consell Superior d'Esports (CSD), es busqui una manera", ha dit Rubiales.

"Hi ha gent molt poderosa en aquest país a la qual no interesso, però hi ha gent del futbol que em vol veure aquí. Jo confio en la noblesa de la gent del futbol i per això intentaré ser president. Jo no soc dubtós, a l'AFE vaig limitar els mandats i no he vingut per estar-m'hi 29 o 30 anys", ha afegit.

Preguntat directament per la falta de suport per al seu projecte per part del president de La Lliga, Javier Tebas, Rubiales ha dit que prefereix "parlar d'institucions", de "propostes amb treball" i bastir ponts des de la RFEF. "Imposar una opinió és un error. Per mi no quedarà, buscar solucions per al futbol. Potser algú que em vulgui perjudicar em fa una campanya magnífica", ha sostingut Rubiales.

"Cal refundar moltes coses, canviar el rumb, i tindré el meu propi segell. Conec el futbol espanyol, l'europeu, compto amb joventut i força, i prou experiència i humilitat per envoltar-me de gent que em pugui ajudar. No vull criticar ningú, però la RFEF necessita 7 dies a la setmana, 24 hores, 365 dies a l'any i un nivell de gestió professionalitzada molt millor i transparència", ha apuntat.

stats