2a divisió
Esports Futbol 10/07/2014

Serra Ferrer comunica que es ven les accions del Mallorca i deixa el club

El fins ara màxim accionista ha demanat perdó als aficionats i ha admès errors "greus" en la seva etapa al club balear

Efe
2 min

MallorcaEl màxim accionista del Mallorca, Llorenç Serra Ferrer, ha anunciat aquest dijous en una roda de premsa que vendrà les seves accions i deixarà l'entitat balear després de quatre anys en què ha exercit diverses funcions. El directiu ha comunicat la seva decisió després de realitzar un balanç exhaustiu de la seva última etapa al club, en què ha admès errors "greus", i pels quals ha demanat perdó als aficionats.

Serra Ferrer ha afirmat que no vol seguir formant part d'una gestió que ha qualificat de "ruïnosa" i "esperpèntica", i que per això, renunciarà en breu al càrrec de conseller de l'entitat, després d'haver fet anteriorment com a director esportiu i apoderat.

"Una entitat no pot funcionar bé quan des d'un consell d'administració es filtren als mitjans de comunicació correus i trucades telefòniques amb els continguts de les seves deliberacions, en el consell hi ha gent amb més ganes de protagonisme que els jugadors", ha assenyalat.

Ha dit que el seu error "més greu" va ser "no haver parat els peus abans" a l'actual president del Mallorca, Biel Cerdà, que amb només un quatre per cent de les accions, i costat de l'altre accionista de referència, l'alemany Utz Claasen, dirigeix l'actual projecte.

"Jo assumeixo la meva responsabilitat, me'n vaig, però sóc l'únic que ho fa, tot i que molts aficionats demanen a crits que també es vagi Biel (Cerdà)", ha apuntat.

El directiu mallorquí, extècnic del Mallorca, Betis, Barça i l'AEK d'Atenes, ha assegurat que se'n va "satisfet amb els dos primers anys del projecte en què ha participat", però "trist i decebut" pels dos últims que conduir l'equip a Segona després de setze temporades consecutives en la màxima categoria del futbol espanyol.

"En els primers anys vam tenir beneficis, 25 milions d'euros, producte dels ingressos per traspassos, tot això, tenint en compte que el dèficit quan compri les accions ascendia a 78 milions, i això és el que ha d'explicar Pedro Terrasa", ha subratllat Serra Ferrer, en al·lusió a la revisió dels comptes que està realitzant aquest directiu.

En la seva compareixença, Serra Ferrer ha criticat el president Cerdà: "creu que té tot el poder del club". Ha explicat això per haver-li obligat a prescindir d'"amics i gent molt vàlida", com l'expresident Jaume Cladera o els directius Miguel Coca i Julián Carnisser.

També ha recordat que Cerdà "es negava a pagar les nòmines dels treballadors" i s'ha preguntat: "Com un president d'una entitat pot obrar d'aquesta manera? "

Ha admès, així mateix, la "ingovernabilitat" del Mallorca actual, ha confirmat que vendrà les seves accions i que buscarà nous horitzons laborals, probablement el Reial Betis, "amb l'objectiu de recuperar la meva autoestima", ha indicat.

"Ara vull transmetre un missatge d'unitat i transparència a tota l'afició mallorquinista, reitero les meves disculpes i assumeixo la meva part de culpa amb tota humilitat", ha precisat Serra Ferrer.

stats