MUNDIAL
Esports Futbol 25/06/2019

Una sòlida Itàlia aconsegueix el bitllet per als quarts de final

El combinat italià supera la Xina (2-0) i s'enfrontarà amb el guanyador de l'Holanda-Japó

Oriol Santos
Giacinta, acompanyada de les jugadores suplents, en la celebració del primer gol

BarcelonaLa selecció italiana ha superat amb comoditat una tímida Xina (2-0) en un duel igualat que s'ha declinat cap al bàndol 'azzurri' gràcies a la contundència a les dues àrees. Les de Milena Bertolini es converteixen en quartfinalistes i igualen la seva millor classificació històrica, obtinguda al Mundial del 1991. En canvi, la selecció xinesa segueix amb la maledicció posterior al títol aconseguit als Estats Units l'any 1999: no passar de la ronda de quarts de final.

Itàlia ha volgut marcar el ritme del partit des del xiulet inicial i ho ha fet a través d'un futbol molt atrevit que ha anat acompanyat d'una gran intensitat i d'una extraordinària aportació ofensiva. Giacinti ja ha avisat al minut 8 quan, després de rebre una passada a l'espai, ha enviat la pilota al fons de la xarxa, però l'àrbitre assistent ha anul·lat l'acció per fora de joc. Un toc d'atenció per a un combinat xinès que no ha estat capaç de reaccionar i ha vist com, quatre minuts després, la mateixa davantera italiana aprofitava un rebot dins l'àrea per anotar el primer gol del partit.

La diana ha fet despertar la selecció xinesa. El conjunt de Jia Xiuquan ha fet un pas endavant i ha començat a portar el pes del partit. La pilota s'ha traslladat a terreny italià i el quadre asiàtic ha gaudit d'un parell d'ocasions que ha pogut solucionar Giuliani sense problemes. Aquest canvi en la tònica del duel ha deixat desprotegida una defensa xinesa que ha patit quan les italianes han atacat els espais. Tot i el perill de les de Bertolini al contracop, la Xina ha arribat al descans sotmetent la favorita selecció d'Itàlia.

El pas pels vestidors, però, ha revitalitzat un equip que havia acabat el primer acte tocat. En el quart minut de la represa, Galli ha rebut una pilota fora de l'àrea i ha etzibat una canonada que ha entrat ben a prop del pal dret de la porteria xinesa. Tercer gol de la jugadora del Juventus, que ha aconseguit el rècord anotador d'una jugadora sortint des de la banqueta en aquesta competició. Un cop dur per a les de Xiuquan que ha endollat, encara més, una selecció italiana que ja tenia peu i mig a la següent ronda. La Xina ha frenat l'embranzida inicial i ha repetit el guió dels primers 45 minuts: agafar el domini del partit quan ja s'havien disputat 15 minuts de la segona part. Tot i tenir la possessió i acostar-se amb perill al marc italià, el combinat asiàtic no ha aconseguit generar cap ocasió clara de gol i s'ha quedat a les portes d'accedir als quarts de final. Les xineses, terceres en el grup d'Espanya, s'acomiaden de la competició després d'anotar només un gol, fet històric en un equip que juga quatre partits en una cita mundialista.

La solidesa italiana ha estat suficient per vèncer un conjunt xinès que, tot i intentar-ho per tots els mitjans i llançar nou córners, no ha pogut travessar la muralla defensiva de les de Bertolini. Una treballada línia defensiva, una intens mig del camp i una eficaç part ofensiva han sigut els ingredients d'una victòria cuinada a foc lent. Amb aquesta victòria, les italianes guanyen un partit d'eliminatòries d'un torneig 22 anys després. L'últim triomf en una fase KO va ser a l'Eurocopa de l'any 1997, en la qual va superar Espanya per 2-1.