LFP
Esports Futbol 19/04/2013

Javier Tebas, proclamat provisionalment president de la LFP

El fins ara vicepresident segon de l'organisme era l'únic candidat a la presidència que deixa vacant José Luis Astiazarán. El dia 26 d'abril es decidirà si se li dóna validesa i es converteix oficialment en el president de la LFP

Efe
1 min
Comissió Electoral de la LFP

MadridLa comissió electoral de la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha proclamat aquest divendres president de forma provisional Javier Tebas Medrano, fins ara vicepresident segon de l'organisme i únic candidat a la presidència que deixa vacant José Luis Astiazarán.

Segons ha informat la LFP, la comissió electoral ha donat validesa a la candidatura de Tebas perquè compleix "els preceptes estatutaris i reglamentaris aplicables a aquest efecte". El proper divendres 26 d'abril es tornaran a reunir per resoldre els recursos que es puguin presentar fins al dia 25 contra la proclamació provisional acordada.

En cas que la candidatura de Javier Tebas resulti vàlida, el mateix divendres 26 d'abril quedarà proclamat definitivament president de la Lliga de Futbol Professional.

La comissió electoral està formada per Athletic Club, Barça, Recreativo, Getafe i Almeria, com a clubs més antics i més moderns de cada categoria de la Lliga BBVA i de la Lliga Adelante.

A la reunió d'aquest divendres han assistit Jon Berasategui (Athletic Club), Fernando Santos de la Parra (Getafe), Pablo Comas (Recreativo Huelva) i José Juan Bonillo i Ricardo Martínez (Almeria).

El nou president serà el cinquè que tingui la patronal del futbol espanyol, després de la finalització del mandat de José Luis Astiazarán, que no ha optat a la reelecció i que ha romàs en el càrrec des de 2005, encara que va ocupar la presidència de forma provisional des de l'any anterior com a vicepresident primer.

Des de la creació de la LFP el 1983 han ocupat la seva presidència Manuel Vega-Arango (1983-1984), Antonio Baró Armengol (1984-2001), Pedro Tomás Marques (2001-2004) i José Luis Astiazarán Iriondo (2005-2013).

stats