PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 26/09/2023

Així assaboreixen els animals el moment històric del Girona

Més de sis-centes mascotes ja són sòcies de l'entitat catalana en una iniciativa pionera

3 min
La Canya, sòcia 1 dels animals blanc-i-vermells

GIRONAEs diu Pelu, és una gata de tretze anys i és sòcia del Girona. Sí, ho han llegit bé, ara els animals de companyia poden ser socis del club blanc-i-vermell, en una iniciativa pionera que ha tingut una molt bona acollida: en pocs dies, hi ha hagut més de sis-centes sol·licituds. El Girona, el primer club de futbol pet friendly del món, està implicat en la visibilització i el compromís per difondre els valors de protecció i respecte als animals, que ara també podran assaborir a dreta llei el moment dolç de l'equip de Míchel, colíder de la Lliga i que aquest dimecres visita Vila-real (19 h, DAZN). La sòcia animal número 1 del Girona, com no podia ser de cap altra manera, és la Canya, la gossa oficial.

"És una bona idea, i no per fer sòcia la mascota, sinó per fidelitzar el soci i apropar-lo més a la institució. Tot el que es faci perquè el soci estigui content amb el Girona és benvingut", explica José Fogliano, el responsable de la Pelu, i, esclar, soci del club gironí. "La iniciativa és més romàntica que una altra cosa, però m'agrada, i per això no vaig dubtar a implicar-m'hi. Per a mi, la Pelu no és una mascota, és una més de la família. Bé, una més no: és la reina. Perquè fa el que vol i quan vol. Em dona molt d'amor i em fa il·lusió que també sigui del Girona", afegeix.

La Pelu, sòcia del Girona

Cada soci té dret a inscriure un animal de companyia de manera gratuïta i amb validesa permanent. Els no socis hauran de pagar deu euros per temporada. Entre altres avantatges, el Carnet de Soci Animal inclou un carnet personalitzat amb la imatge de la mascota, descomptes en productes oficials relacionats amb les mascotes, com collars, menjadores o roba, la participació en l'esdeveniment anual de peluts a Montilivi i la possibilitat de participar en el programa Animal Respect de Gosbi, el patrocinador principal del club, el nom del qual llueix al frontal de la samarreta.

El projecte és valorat positivament per bona part dels abonats blanc-i-vermells, als quals els ha fet molta gràcia. De fet, és habitual veure a les xarxes socials de molts seguidors i seguidores imatges dels seus animals de companyia amb distintius del Girona. Com l'Uma, una bòxer de dos anys i mig de Llançà, que ara també és sòcia de l'entitat.

L'Uma, sòcia del Girona
L'Uma, sòcia del Girona

Aquesta és una acció que se suma a les ja existents, com la distribució de menjar en els desplaçaments. "Em sembla molt bé que el club faci tot això", raona Fogliano, que continua: "Ajudar la gent i els animals és important. I estem fent coses diferents d'altres clubs, un aspecte que ens crea una personalitat especial". Des del club, és rellevant que l'afició estigui sensibilitzada amb el respecte animal. Gestos com aquest, de la mà de Gosbi, signifiquen un valor addicional.

El Vila-real abans del Madrid

Cinc victòries consecutives han elevat l'estat d'ànim del Girona fins a dimensions desmesurades. El colíder de la Lliga es desplaça a Vila-real amb l'objectiu d'ampliar la dinàmica i sense pensar, encara, en el partit que l'enfrontarà dissabte contra el Madrid a Montilivi. "Tinc la sensació que des de fora sembla que és molt fàcil fer el que fem i no és així. No és la idea. A Vila-real l'equip ha de patir molt per guanyar. Si no, no ho farem. I l'atmosfera que ens envolta no ho diu, això. Se'n parla poc i ho hem de tenir clar. Si no és impossible", valora l'entrenador, Míchel Sánchez, que farà alguns canvis en l'onze.

stats