GIRONA FC
Esports 16/01/2020

El Girona i les decepcions es donen una treva (3-1)

Stuani i Aday confirmen la victòria dels gironins, que acaben la jornada en zona de play-off

Jordi Bofill
Cristhian Stuani, davanter del Girona

GironaÉs una espurna d’esperança. Petita, perquè sense continuïtat i una millora que tothom espera però no acaba d’arribar, no servirà per res. Però com a mínim trenca amb la pèssima dinàmica del Girona i confirma que aquesta categoria és una absoluta bogeria i que no es podrà garantir res fins al darrer segon de l’última jornada. La victòria contra l’Extremadura (3-1), encarrilada gràcies a un gran inici i madurada sota un control absolut del joc tot i la falta de brillantor i el patiment final, permet als homes de Pep Lluís Martí, que respira una mica i va fer debutar Brandon, dormir en zona de play-off d’ascens a Primera. I això, després de la col·lecció de despropòsits i sense oferir confiança, també té mèrit.

Una nit més Stuani va tenir la clau del triomf. L’uruguaià va obrir el marcador ben aviat, amb el cap, rematant una centrada d’Aday, una de les novetats en una alineació en què va destacar la presència de Riesgo a la porteria, Diamanka al mig del camp i Gual en atac. La intensitat dels primers minuts i els regals defensius de l’Extremadura van propiciar uns espais que no es podien desaprofitar. Perquè abans del gol de Stuani, que ha marcat en totes les victòries a la Lliga, l’allau ofensiva va ser important i Casto va treure dos gols cantats a Aday i Gual, amb participació directa de Borja García, caigut a la banda esquerra del 4-4-2.

El golàs de falta d’Aday Benítez va semblar tancar el partit abans del descans, però l’emoció, a Montilivi sempre està assegurada. Cristian, en una badada, va retallar les diferències, posant la por al cos de tothom malgrat que la cosa no va anar a més. Perquè afortunadament, Cristhian Stuani, autor d’un nou doblet amb el seu divuitè gol, juga al Girona.